Nyheder11. februar 2017

Aura er tilbage: Ingen kan smadre mig

Sangerinden Aura har været tæt på at miste alt - også sig selv. Men musikken har hun altid med sig.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/voice26.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

De fleste har sikkert danset med på numre som "I Will Love You Monday" og "Geronimo", men de seneste år har det været småt med ny musik fra den danske sangerinde Aura.

I sommer udkom hittet "Love Somebody", og nu er den 32-årige popsolist klar med endnu en ny single, der denne gang bærer navnet "Can't Steal the Music". Et navn, som tager afsæt i Auras erfaringer fra et tidligere kærlighedsforhold.

- Jeg har prøvet at miste mig selv, men musikken er i min dna, og den har aldrig forladt mig, fortæller Aura.

De senere år har været turbulente for den farverige sangerinde, der er gået igennem en hårdkogt strid med ekskæresten, Skype-milliardæren Janus Friis, som blandt andet er udmundet i en strid om rettighederne til hendes musik.

Men nu har Aura med det borgerlige navn Maria Louise Joensen tilsyneladende rystet modgangen af sig.

- Jeg havde et enormt behov for at føle mig som et frit menneske. Lige meget hvor mange bånd, der er blevet lagt på mig eller hvor mange forhindringer, jeg møder, så er der ingen, der kan smadre mig, for jeg er stærk, siger hun.

- Musikken er min livsnerve. Hvis man skal betale husleje for at bo på jorden, så skal man yde service til andre. Det her er den bedste måde, jeg kan yde service på. Det er det, jeg er bedst til, tilføjer hun.

Aura vil ikke kommentere på, hvorvidt hendes nye single omhandler den række af retssager, der har foregået mellem hende og ekskæresten.

I stedet vil hun lade det være op til lytterne selv at tolke på, hvad hendes nye single handler om. Og hun håber, at sangens budskab kan være med til at hjælpe andre.

- Musikken har en kraft til, at ligegyldig hvad vi går igennem i livet, så får den os ud på den anden side, siger hun.

"Can't Steal the Music" er titelnummeret fra Auras kommende album, der forventes at udkomme i april, og sangen er opfølgeren til sommerhittet "Love Somebody".

Musikvideoen til "Can't Steal the Music", der er optaget i Norge og instrueret af Michael Sauer, kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=PjdnEXQf3sc

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold