Aura-sagen: Her er dommen

(Foto: Mikael Rieck)

Det var afgørelsens time i dag i Københavns byret.

For en måned siden mødtes Aura Dione og hendes tidligere samarbejdspartner Kenneth Bager i Københavns byret. Parterne er uenige om, hvor meget Aura skal betale musikproducent Kenneth Bager, som lagde hårdt ud med at forlange 300.000 kr. af sangerinden med de færøske rødder.

Desuden ønskede Kenneth Bager 60 procent af den andel af Gramex-vederlaget, der udbetales til fonogramproducenten for albummet "Before the Dinosaurs" - et beløb der blev opgjort til 165.062,53 kr.

I dag afgjorde dommer Karen Duus Mathiesen sagen. Dommeren besluttede, at 31-årige Aura Dione skal betale Kenneth Bager de 300.000 kr., han ifølge en aftale havde krav på som forskud på Auras næste udgivelse. Beløbet skal betales inden 14 dage.

Desuden skal Aura betale Kenneth Bager 165.062,53 kr. - hvilket svarer til 60 procent af fonogramproducentens andel af Gramex-vederlaget i forbindelse med udgivelsen af albummet "Before the Dinosaurs".

Endelig skal Aura betale sagens omkostninger.

Alt i alt en regning på en halv million kroner.

Dommen rammer Aura hårdt. Hun er ikke længere kæreste med mange-milliardæren Janus Friis, som efter bruddet pudsede sine advokater på hende for at få de mange penge retur, som han havde spenderet på hende.

Og for en måned siden fortalte Aura i retten, at rygterne om hendes honorarer var overdrevne. For eksempel fik hun forleden kun 12.500 kr. for en halv times underholdning i Odd Fellow-palæet i København.

Måske kan Aura nye kæreste hjælpe hende ud af kniben? Kæresten er den 35-årige musiker Thomas Troelsen, som tidligere var gift med Eva Harlou.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close