Nyheder5. december 2017

Andrea vandt ”Den store bagedyst”: Det vil hun lave nu

51-årige Andrea Søllested vil ikke udgive en kogebog som mange af de andre vindere. Hun vil i stedet lave sine kager til små kunstværker, hvor der er god tid til alle detaljer.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/andrea-soellested-0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

De fem tidligere vindere af ”Den store bagedyst” har omsat deres sejr til utallige bogprojekter, TV-programmer og blogs, men 2017’s bedste amatørbager har ganske andre planer.

Andrea Søllested har nemlig fået en idé til, hvordan hun kan kombinere sin lyst til at kreere flotte kager med sine kreative evner, der for år tilbage udmundede i en sejr i DM i bodypaint.

– Jeg kunne rigtig godt tænke mig at arbejde videre med et koncept, som jeg kalder ”Kagekunst”. Det går ud på, at jeg tænker kager i en helt ny retning. I stedet for at tænke, at en kage har en traditionel opbygning, vil jeg gerne lege med det udtryk. I ”Den store bagedyst” havde vi måske to timer til at lave en kage, hvor vi både skulle nå at bage, samle og udsmykke den, så selve designfasen var rigtig begrænset, fortæller bagedyst-vinderen og fortsætter:

- Der var altid en grænse for, hvor meget man kunne nå, men jeg har en masse ideer inde i mit hoved til, hvilke kager jeg gerne vil lave, men som ikke nås på den tid. Hvis man i stedet forestiller sig, at man bruger en uge på en kage, så har man tid til at bage delene, fryse dem ned og virkelig gå i detaljen med udsmykningen, så det blive en form for kageinstallation, fortæller Næstved-kvinden, som til daglig arbejder som selvstændig kostumeskrædder.

Men hvad er det lige, man skal bruge en kageinstallation til?

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/andrea-soellested-1.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)
Kirsten og Jesper blev overhalet i finalen, hvor Andrea slog alle med sit personlige mesterværk, der tog udgangspunkt i hendes karriere som kostumedesigner. (Foto: Mikael Rieck)
https://imgix.seoghoer.dk/andrea-soellested_0.jpg
 Foto: Mikael Rieck)
Sønnen Asbjørn og hvalpen Salli nyder, at mor ikke længere skal bruge de fleste af sine vågne timer på ”Den store bagedyst”. – Det er ikke det sidste, man har set til mig i forhold til kager, afslører Andrea dog. (Foto: Mikael Rieck)

Fra mørdej til mesterværker

– Hvad skal man bruge en chokoladeskulptur til? kan man også spørge. Man kan bruge det som et kunstnerisk forløb, noget, man kan pitche til TV eller magasiner som en form for reportage, og man kan også bruge det til virksomheder, der kan bestille kagerne til events, forklarer Andrea, der netop hader begrænsningens kunst.

Gennem programserien på DR har seerne kunnet følge den dygtige mor til tre kreere flotte glacekager og en yndig påfuglekage, men Andrea er ikke kommet sovende til sejren.

– Klaus (Andreas mand, red.) kunne tit spørge: ”Hvad skal du så lave i dag?”, hvortil jeg bare kunne svare, at jeg da skulle bage. Min familie har været meget støttende, men Asjørn var på efterskole. Når han var hjemme i weekenden, lovede jeg, at der altid var to timer fri i køkkenet, så de kunne lave aftensmad. Og så havde vi den aftale, at jeg selv skulle gøre rent efter mig, husker hun.

Selv om Andrea flere gange imponerede dommerne med sin sans for detaljer og lækre smage, så har hun i mange år kun bagt til husbehov.

– Jeg har bagt de samme ting som frugttærter og boller til familiehygge. Jeg har styr på min mørdej. Jeg blev fascineret af muligheden for udvikling i ”Den store bagedyst”, så det var derfor, jeg meldte mig. Jeg har ikke tidligere prøvet at melde mig, fastslår hun.

– Noget af det bedste var al den kritik, vi fik fra dommerne. Det ser man slet ikke på TV. Der var intet tidspunkt, hvor jeg tænkte, at jeg ville vinde. Men jeg havde en ambition om at komme i finalen, afslører Andrea, før hun igen begiver sig ud i køkkenet, hvor der skal bages julekager med hele familien.

Sponsoreret indhold