Nyheder30. november 2017

Så mange tusinde kroner brugte Andrea i Den store bagedyst

Der blev ikke brugt små-ører, da Andrea Søllested bagte sig hele vejen til finalen i Den store bagedyst. Faktisk brugte den kreative kvinde fra Næstved hele 20.000 kroner af egen lomme på sine mange smukke kager
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr-0248852.jpg
 (Foto: DR1)

De laver sprøde kager, søde kager – og kæmper for at få fondaten til at lykkes. De sveder, de går i panik, de græder, de jubler – og de finpudser deres fortryllende kager.

Og så bruger de faktisk også en pæn del penge i kampen for at vinde titlen som vinder af Den store bagedyst.

Efter en intens finale, der blandt andet bød på fyldte chokolader og en ganske vild hemmelig udfordring, kunne 50-årige Andrea Søllested fra Næstved i går aftes lade sig hylde som vinder af 2017-programmet.

Og også Andrea havde haft den store pengepung fremme undervejs. Til DR afslører hun, at hun har brugt cirka 20.000 kroner af sine egne penge – pengene er blandt andet brugt på råvarer, bageforme, fade og bageudstyr.

Foruden de 20.000 kroner af egen lomme har Andrea – og de andre Bagedyst-deltagere – hver fået 1.400 kroner til hvert program.

Disse penge skulle dække udgifterne til prøvebagningerne hjemme, favoritbagningen og mesterværket – men var altså langt fra nok til Andreas kage-kreationer.

Bagedyst-vinderen i 2014, Tobias Hamann, har også tidligere fortalt, at han brugte sine egne penge for at vinde det eftertragtede trofæ. Han brugte således 25.000 kroner af egen komme under konkurrencen.

Andrea, der arbejder som selvstændig teaterskrædder og kostumedesigner, lavede en mesterkage, der skulle lede tankerne hen på hendes arbejde. Hendes Harlekin- og Columbine-kage repræsenterede en maskulin og en feminin del, og den imponerede de to dommere.

- Jeg syntes, det var spændende at se, om jeg kunne bruge min kreativitet og flytte den over til det at bage kage, og det kunne jeg godt, fortæller Andrea Søllested til Ritzau og uddyber:

- For mig er det egentligt ligegyldigt, om jeg er ved at omorganisere mit staudebed eller i gang med at sy renæssancedragter - når jeg beskæftiger mig kreativt, har jeg det rigtig godt og synes, jeg bruger mine evner allerbedst.

Herunder kan du læse endnu flere sjove facts om Den store beagdeyst:

Sjove facts om Den store bagedyst

null

Sponsoreret indhold