Krimi 23. juni 2019

Så bizart var det: Fem døde i armbrøst-drama

En mandlig leder af en middelalderlig sekt har tilsyneladende haft en uhyggelig magt over yngre kvinder.
(Foto: Ritzau Scanpix)

Fem døde, en mand og fire kvinder, samt tre armbrøster er hovedingredienserne i en kriminalgåde, der i de seneste par uger har optaget Tyskland.

Manden på 53 år, der blev fundet dræbt på et hotelværelse sammen med to kvinder, var angiveligt leder af en middelalderlig sekt.

Han behandlede kvinderne omkring sig som slaver, og de underdanige kvinder, som fulgte ham, var klædt i sort og dyrkede middelalderens skikke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Hotellet i Passau, hvor de tre lig med pile fra armbrøster blev fundet. (Foto: Ritzau Scanpix)

Tre døde på hotel

Den bizarre sag startede lørdag den 11. maj, da manden, Torsten W., og to kvinder blev fundet døde på et hotelværelse i Passau i Bayern. De var alle dræbt med pile fra en armbrøst. To dage senere blev ligene af to kvinder på 19 og 35 år fundet i en lejlighed i byen Wittingen.

Torsten W. var en langskægget mand med guldørering, som skal have holdt de fire kvinder under streng kontrol.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han lå dræbt på sengen på hotelværelset sammen med sin 33-årige samlever Kerstin E., som han holdt i hånden. De var begge døde af skud igennem hjertet med pile, og de havde også pile andre steder på kroppene.

På gulvet lå den 30-årige Farina C., som var dræbt af en pil igennem halsen.

Politiets teori er, at hun først tog livet af de to i sengen, før hun begik selvmord. De to i sengen havde efterladt afskedsbreve, så politiet går ud fra, at deres død var planlagt. I værelset fandt politiet først to armbrøster og siden endnu en armbrøst i en taske.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

En armbrøst var i sin tid et frygtet krigsvåben. I dag bruges moderne udgaver til jagt og konkurrencer. (Foto: MEGA)

Blodig dukke

De tre afdøde var optagede af middelalderen. De klædte sig i middelaldertøj, gik på middelaldermarkeder og til ridderturneringer. Det fortæller personer omkring dem til tyske medier.

Forud for deres død skal de tre have besøgt et middelaldertræf i Østrig, hvor de ifølge politiet har købt et af våbnene.

Torsten W. drev en middelalderbutik med en tilhørende kampsportsforening i den lille by Hachenburg, hvor han blandt andet solgte mjød, tøj og middelaldervåben.

Da en fotograf fra avisen Bild besøgte butikken, blev han mødt af et makabert syn. Nær kassen stod en mannequin, som var indsmurt i rød maling, der mindede om blod. Dukken var bundet med reb og lænker og havde en bandage om hovedet. Ved siden af den stod en dukke uden arme.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Sådan ser der ud i den butik, som den døde Torsten W. drev. (Foto: Ritzau Scanpix)

Brød med forældre

Da de tre lig var fundet, opsøgte politiet naturligvis deres bopæle. I Farina C.s lejlighed i Wittingen fandt betjente hendes 35-årige kæreste, Gertrud C., liggende død sammen med en 19-årig kvinde, som også havde adresse i lejligheden.

Ligene bar ikke præg af vold og havde ligget i nogle dage.

Den 19-årige kvinde, Carina U., har i de seneste tre år ikke haft kontakt til sine forældre, men udelukkende til Torsten W. og personer omkring ham.

– Hun sværmede for Torsten, Torsten, Torsten, fortalte moderen, Julia U., i et interview med TV-stationen RTL. Hun og faderen Olaf U. betegnede Torsten W.s forhold til de unge kvinder som sadomasochistisk.

Det var ifølge forældrene en af datterens lærere, som fik hende med i kredsen omkring Torsten W. Han begik selvmord i 2016.

Herefter trak datteren sig tilbage, blev depressiv, farvede sit hår sort og brød med sin familie.

– Hun var kun 16. Hun fik aldrig en chance. Hun er rutsjet ind i sagen og havde aldrig en chance for at komme ud af den igen. Ikke ved egen kraft, og vi måtte ikke hjælpe hende, sagde forældrene i interviewet.

Sponsoreret indhold