Krimi20. maj 2019

Leder af hemmelig sekt i retten: Kvinder blev brændemærket og var sexslaver

Lederen af den uhyggelige kult Keith Raniere sidder på anklagebænken i New York, hvor han er tiltalt for menneskehandel, tvangsarbejde, besiddelse af børneporno og rufferi.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/keith.jpg
 Foto: Privatfoto

Den 58-årige sektleder anklages for igennem 21 år, at have stået i spidsen for en gruppe, hvor kvinder i mellem 30 og 40 år blev fanget i en verden af ydmygelser, sexmisbrug og tvangsarbejde.

Gruppen kaldte sig selv en selvhjælpsgruppe, men i retten i Brooklynn i New York er det hemmelige netværk med navnet 'Nxivm' blevet portrætteret som et sandt mareridtsregime.

Ved retsmødet i fredags vidnede 42-årige Lauren Salzman, der var ’slave’ i kulten, og her blev grusomme detaljer om forholdene i gruppen afsløret.

Ifølge Independent forklarede hun, hvordan kvinderne for eksempel i forbindelse med filosofi-undervisning og andre møder skulle være totalt nøgne, mens Keith Raniere sad fuldt påklædt i en stol med de nøgne kvinder på gulvet foran sig.

Hvis han ikke var til mødet skulle kvinderne tage et gruppebillede af dem selv nøgne, det fortalte Lauren Salzman i retten.

Brændemærket

Kvinderne fik brændt Keith Ranieres initialer på sig, mens de blev fastholdt. Brændemærket skulle være synligt på kroppen og blev pålagt at ’se glade ud’.

Raniere nægter sig skyldig i anklagerne

Lauren Salzman mødte allerede Keith Ranieres som 21-årig gennem hendes mor, som havde en høj position i sekten.

Hun fortalte videre i retten, at hun igennem årevis er blevet misbrugt seksuelt af lederen. Hvis kvinderne ikke adlød ham ville det blive betragtet som et brud på det etiske kodeks.

  • - Jeg så op til ham, jeg ville gerne være ligesom ham. Men der var også mange gange, hvor jeg ville ud af sekten, sagde Lauren Salzman i retten.

Fængselscelle

I retten blev forevist kvitteringer på tusindvis af dollars til sex-legetøj. Herunder en fuldt udstyret fængselscelle.

Skuespillerinden Allison Mack, der er kendt for sin rolle i tv-serien Smallville, erkendte sig i april skyldig i at have rekrutteret kvinderne til sex-kulten.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega396514_006.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Foto: Ritzau Scanpix

Skuespillerinden tog blandt andet blamerende billeder af kvinderne, der siden kunne bruges til at afpresse dem, så de ikke brød ud af kulten.

Retssagen fortsætter i dag.

Sponsoreret indhold