Krimi 20. maj 2019

Leder af hemmelig sekt i retten: Kvinder blev brændemærket og var sexslaver

Lederen af den uhyggelige kult Keith Raniere sidder på anklagebænken i New York, hvor han er tiltalt for menneskehandel, tvangsarbejde, besiddelse af børneporno og rufferi.
Foto: Privatfoto

Den 58-årige sektleder anklages for igennem 21 år, at have stået i spidsen for en gruppe, hvor kvinder i mellem 30 og 40 år blev fanget i en verden af ydmygelser, sexmisbrug og tvangsarbejde. 

Gruppen kaldte sig selv en selvhjælpsgruppe, men i retten i Brooklynn i New York er det hemmelige netværk med navnet 'Nxivm' blevet portrætteret som et sandt mareridtsregime. 

Ved retsmødet i fredags vidnede 42-årige Lauren Salzman, der var ’slave’ i kulten, og her blev grusomme detaljer om forholdene i gruppen afsløret.

Ifølge Independent forklarede hun, hvordan kvinderne for eksempel i forbindelse med filosofi-undervisning og andre møder skulle være totalt nøgne, mens Keith Raniere sad fuldt påklædt i en stol med de nøgne kvinder på gulvet foran sig.

Hvis han ikke var til mødet skulle kvinderne tage et gruppebillede af dem selv nøgne, det fortalte Lauren Salzman i retten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Brændemærket

Kvinderne fik brændt Keith Ranieres initialer på sig, mens de blev fastholdt. Brændemærket skulle være synligt på kroppen og blev pålagt at ’se glade ud’.

Raniere nægter sig skyldig i anklagerne

Lauren Salzman mødte allerede Keith Ranieres som 21-årig gennem hendes mor, som havde en høj position i sekten.

Hun fortalte videre i retten, at hun igennem årevis er blevet misbrugt seksuelt af lederen. Hvis kvinderne ikke adlød ham ville det blive betragtet som et brud på det etiske kodeks.

  • - Jeg så op til ham, jeg ville gerne være ligesom ham. Men der var også mange gange, hvor jeg ville ud af sekten, sagde Lauren Salzman i retten.

Fængselscelle

I retten blev forevist kvitteringer på tusindvis af dollars til sex-legetøj. Herunder en fuldt udstyret fængselscelle.

Skuespillerinden Allison Mack, der er kendt for sin rolle i tv-serien Smallville, erkendte sig i april skyldig i at have rekrutteret kvinderne til sex-kulten.

Artiklen fortsætter under billedet... 

Foto: Ritzau Scanpix

Foto: Ritzau Scanpix

Skuespillerinden tog blandt andet blamerende billeder af kvinderne, der siden kunne bruges til at afpresse dem, så de ikke brød ud af kulten.  

Retssagen fortsætter i dag.

Sponsoreret indhold