Krimi 12. maj 2019

"Robinson"-vinder i sorg: Mor blev myrdet

Malene Hasselblads 81-årige mor er blandt ofrene i en tredobbelt drabssag fra Østerbro i København.
(Foto: Morten Mejnecke)

Mit hjerte er ved at briste, og jeg har slet ikke ord for mine følelser eller min sorg.

Sådan skrev den tidligere Robinson-vinder Malene Hasselblad på Facebook, efter at politiet for et par måneder siden anholdt en 26-årig afrikansk mand og sigtede ham for drabene på tre ældre beboere i et boligkompleks på Østerbro.

Et af ofrene var nemlig Inez Hasselblad – Malene Hasselblads 81-årige mor, som af sine nærmeste blev kaldt Majestæten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Morten Mejnecke)

Malene Hasselblad ved sin fars kiste. Malenes far var 79 år, da han døde, ramt af sygdommen Parkinson. Nu har den tidligere Robinson-vinder også mistet sin mor. (Foto: Morten Mejnecke)

Kærlig og omsorgsfuld

Inez Hasselblad var det, man kalder en nydelig dame, og hun blev af venner og familie betragtet som kærlig, sød og omsorgsfuld.

– Jeg er dybt ulykkelig, og det gør ondt i hver en celle af min krop at tænke på, hvad du har gennemlevet af angst, indtil du udåndede. Men mor, de har ham! skrev den 48-årige Malene Hasselblad i en sidste Facebook-hilsen til sin afdøde mor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Malene Hasselblad vandt ”Robinson Ekspeditionen” i 2001 og er i dag forfatter, coach og foredragsholder. (Foto: Kaspar Wenstrup)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I alt seks personer var i løbet af en periode døde i det københavnske ejendomskompleks, og selv om det var et usædvanlig højt tal, blev dødsfaldene i første omgang betragtet som naturlige.

Hævede penge

Men midt i sorgen over at have mistet sin mor undrede Malene Hasselblad sig over flere forskellige ting, der tydede på, at der var tale om en forbrydelse og ikke ”bare” en ulykke.

Blandt andet var der hævet penge på moderens dankort efter dødsfaldet.

Malene Hasselblad gik videre med sine observationer til politiet. Derefter blev alle dødsfaldene i ejendomskomplekset undersøgt til bunds, og da efterforskningen var overstået, stod anklagemyndigheden tilbage med tre sager, som virkede mistænkelige:

Malene Hasselblads mor, en 80-årig mand og en 83-årig kvinde, der allerede var kremeret.

Tidligere dømt

Mistanken rettede sig lynhurtigt mod den unge afrikaner James Schmidt, som har dansk statsborgerskab.

Manden var jævnlig gæst i området, og han er tidligere – under sit tidligere navn Lual Lual – idømt syv års fængsel for alvorlige forbrydelser som voldtægt, drabsforsøg og forsøg på voldtægt.

Malene Hasselblad, der ernærer sig som foredragsholder, forfatter og coach, har valgt at møde op i Københavns Byret for at følge sagen mod James Schmidt og for at få sat ansigt på manden, der muligvis berøvede hendes mor livet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Storm)

Malene Hasselblad er mor til to børn. Her ses hun med datteren Sophie. (Foto: Birger Storm)

Hun oplyser til SE og HØR, at hun lige nu gerne vil have fred, så hun kan tage ordentlig afsked med sin mor og sine børns mormor.

Sponsoreret indhold