Krimi 6. maj 2019

Skræmmende oplysninger: Her er den mulige seriemorder

Den 27-årige, der er sigtet for drab på tre ældre mennesker på Østerbro, er tidligere dømt for voldtægt af en 14-årig pige og drabs- og voldtægtsforsøg mod sin mors veninde.

I en alder af kun 17 år blev den i dag 27-årige mulige seriemorder, der er sigtet for tre drab på ældre mennesker, idømt forvaring - altså fængsel på ubestemt tid. 

Først besluttede Byretten og senere Landsretten, at den 17-årige var for farlig på fri fod, og idømte ham forvaring for voldtægt af en 14-årig pige og drabsforsøg på en kvinde, som han havde forsøgt at kvæle. 

Men året efter blev dommen omstødt i Højesteret, og den nu drabssigtede mand slap med fængsel i syv år.

Han var dengang en af de yngste til at blive idømt en forvaringsdom. Han hed tidligere Lual Lual, og det er under det navn, han er blevet flittigt beskrevet i den danske presse. 

I januar 2017 var den nu drabssigtede altså igen på fri fod efter sin fængselsstraf - men for en meget kort stund.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

For nu sidder han igen varetægtsfængslet sigtet for drabet på tre ældre mennesker på Østerbro. En af dem er Robinson vinderens Malene Hasselblads mor. 

Artiklen fortsætter under billedet... 

(Foto: Local eyes)

Du kan se flere billeder og mere video på Local Eyes

Det er først nu muligt at beskrive James Schmidt tidligere domme, fordi han har været beskyttet af en navneforbud. Men i dag valgte Østre Landsret at stadfæste byrettens kendelse om ophævelsen af navneforbudet. Det skriver Ekstra Bladet. 

Han nægter sig skyldig i anklagerne om drab. 

Brutale forbrydelser

Det er voldsomme forbrydelser som James Schmidt tidligere er dømt for. Det handler ifølge Ekstra Bladet om en episode tilbage i august 2009.

Her havde den dengang 17-årige Lual Lual, der nu hedder James Schmidt, en 14-årig pige på besøg i sit hjem. 

Men han endte med at voldtage hende. Og han tvang hende efterfølgende til at vaske sig og truede hende til tavshed. Det blev han anholdt og varetægtsfængslet for. 

Og den anden episode skete, mens han sad på den lukkede ungdomsinstitution. Her fik han besøg af sin mors 30-årige veninde. 

Den 17-årige dreng tog kvælertag på kvinden, indtil hun mistede bevidstheden, hvorefter han forsøgte at voldtage hende. 

Hun kom dog til bevidsthed, inden han nåede at gennemføre voldtægten. Og hun greb så hårdt fat om hans kønsdele, at han måtte give op. 

Han hævdede i retten, at det var den 30-årige kvinde, der selv rørte ved hans penis og ville have sex med ham. 

Efter dommen og under afsoningen er han yderligere dømt for to overfald på fængselsbetjente, hvor han også tog kvælergreb i Herstedvester Fængsel. 

Sponsoreret indhold