Krimi 2. maj 2019

Tv-stjernes mor offer for formodet seriemorder

Den tidligere vinder af Robinson-ekspeditionen Malene Hasselblad går igennem en frygtelig hård periode i sit liv, efter hendes mor blev fundet rovmyrdet i sin lejlighed på Østerbro.
(Foto: Aller Media)

Da Malene Hasselblads mor blev fundet død, vurderede politiet, at der var tale om et naturligt dødsfald. 

Det viste sig dog på uhyggeligste vis ikke at være rigtigt. Tv-kendissens mor var blevet dræbt i sit eget hjem. 

En 26-årig mand blev kort tid efter anholdt og sigtet for at stå bag drabet på ikke kun Malene Hasselblads mor, men også to andre ældre mennesker i samme område på Vangehusvej på Østerbro. 

Manden nægter sig skyldig i anklageren. 

Det er først nu muligt at omtale Malene Hasselblad med navn, da der har været nedlagt navneforbud for ofrene i sagen.

Det forbud er i dag blevet ophævet af en dommer i Københavns byret. Det skriver B.T. Mens der fortsat er navneforbud på den sigtede.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Noget var galt

Lørdag 9. marts kontaktede Malene Hasselblad, der er kendt fra blandt andet Robinson Eskpeditionen, politiet med flere forskellige observationer. 

Malene Hasselblad har tidligere forklaret til SE og HØR, at hun havde en mavefornemmelse om, at noget var galt, da hun kort efter sin mors død kom ind i lejligheden. 

Efter hun selv undersøgte sagen, stod det klart for hende, at der var foregået en forbrydelse. Politiet havde ikke fundet noget mistænkeligt ved dødsfaldet. Men datterens beviser fik politiet på sporet af den nu sigtede 26-årige mand, der er af afrikansk oprindelse.

To dage efter blev manden anholdt af politiet. De kunne se, at den 81-årige afdøde kvindes dankort var blevet misbrugt.

- Jeg har en helt ubeskrivelig sorg, og jeg får ikke ro, før han sidder bag tremmer. Jeg kan næsten ikke bære at tænke på den angst og eventuelt smerte, som hun må have følt, inden hendes sidste åndedrag, siger tv-kendissen med tårer i øjnene i starten af april. 

Ulykkelig

I et rørende opslag på Facebook deler hun et billede af sin mor og hende selv og sætter ord på sorgen. 

- Jeg er dybt ulykkelig, og det gør ondt i hver en celle af min krop at tænke på, hvad du har gennemlevet af af angst indtil du udåndede. Men mor, de har ham!, skriver hun i opslaget. 

- Du var den smukkede 81-årige, og jeg er sikker på, at der i tidens løb har været mange der har kigget på dig og tænkt: sikken laber larve, står der videre. 

Da den 26-åriges varetægtsfængsling skulle forlænges 2. april i Københavns Byret var Malene Hasselblad også i retten. 

Den sigtede selv var dog dengang ikke selv til stede i retten, men var med på et videolink fra Vestre Fængsel. 

- Jeg havde behov for at se ham – jeg havde et behov for at se ham i øjnene. Det har jeg, fordi han har taget min mors liv. Nu kan han sidde og bruge resten af sin tid i et fængsel på at tænke over, at jeg har været medvirkende til at fælde ham, fortalte Malene Hasselblad efter retsmødet til SE og HØR.

MEGET GROV

På et pressemøde 15. marts udtalte efterforskningsleder Brian Belling, at tekniske beviser afslørede, at dødsårsagen var kvælning. 

Det har for politiet dog ikke været muligt at udføre en obduktion på den ene af de tre ofre, da det allerede er blevet kremeret. 

- Det er en meget grov sag. Og det er meget usædvanligt. Jeg kan ikke huske, jeg har oplevet noget lignende, sagde efterforskningslederen på et pressemøde i 15. marts. 

Den sigtede er tidligere dømt for voldtægt på en ung pige, derudover er han også dømt for et voldtægt- og drabsforsøg på en kvinde. Det har Ekstra Bladet tidligere afsløret.

Manden, der har forsøgt sig som manager for unge musikere, er også sigtet for at have myrdet en 83-årig kvinde 7. februar og en 80-årig mand 2. marts i år.

Sponsoreret indhold