Krimi15. marts 2019

Ung mand sigtet for tre drab på ældre mennesker på Østerbro

Den 26-årige mand, som i sidste uge blev sigtet for drabet på en 81-årig kvinde på Østerbro, er blevet sigtet for yderligere to drab
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20140221-100640-5_51mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Sagen, hvor en 81-årig kvinde blev fundet dræbt i sit hjem på Østerbro, har ført til, at politiet sigter den 26-årig mand ikke bare for dét ene drab, men to drab mere i samme boligkompleks.

Politiet blev gjort opmærksomme på, at der var nogle mistænkelige omstændigheder omkring yderligere to dødsfald i samme boligkompleks.

Og det ledte poltiet til to andre ofre. En 83-årige kvinde, der døde 7. februar i år og en 80-årig mand, som afgik ved døden 2. marts. I første omgang var konklusionen, at de var døde af naturlige årsager.

Men en obduktion afslørede imidlertid en anden sandhed.

- Der er tekniske beviser på, at dødsårsagen er kvælning, siger Brian Belling, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi på et pressemøde fredag eftermiddag.

Meget grov

Det har ikke været muligt at udføre en obduktion på den ene af de tre ofre, da det allerede er blevet kremeret.

- Det er en meget grov sag. Og det er meget usædvanligt. Jeg kan ikke huske, jeg har oplevet noget lignende, siger efterforskningslederen videre.

Det var den 81-årige kvindes pårørende der i første omgang gjorde politiet opmærksom på, at hendes dankort var blevet misbrugt.

"Vi har i to tilfælde kunne konstatere, at der har været misbrug af dankort, som er sket efter de pågældende personer er afgået ved døden. Men af hensyn til efterforskningen og af hensyn til de pårørende kan vi på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på de mistænkelige omstændigheder ved dødsfaldene," siger Brian Belling, der er leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

Han fortæller at politiet efterforsker bredt, og at de foreløbigt har undersøgt seks dødsfald i alt. Et af dem er udelukket som drab.

Intet tyder på, at den 26-årige mand har medgerningsmænd, men han sidder varetægtsfængslet for de tre drab.

På pressemødet ville politiet ikke komme ind på, hvordan den unge mand har fået agang til sine ofre, fordi sagen behandles for lukkede døre.

Han nægter sig skyldig.

Sponsoreret indhold