Opdager mystisk presenning: Er dette svaret på Gabby-gåden?

Nu er det presenningen på taget af bilen, som har fanget folks opmærksomhed

Nu er det presenningen på taget af bilen, som har fanget folks opmærksomhed

Foto: Instagram, Brian Laundrie, Gabby Petito

Intet går de ihærdige amatørdetektivers næser forbi.  

I snart en måned har de vendt hver en sten for at finde svar på det gordiske mysterium, der har udspillet sig omkring først Gabbys forsvinden, siden omkring hendes tragiske død og til stadighed omkring den intense menneskejagt på hendes forlovede Brian Laundrie.

Mens der endnu ingen spor er efter den ene halvdel af Youtube-parret, bliver deres første og eneste vlog gennemtrawlet for ledetråde. Det samme gør både Gabby og Brians Instagram-profiler, samt deres fælles Spotify-konto.

Og nu har en af de årvågne TikTok-profiler fået øjnene op for en sort presenning, der lå på toppen af parrets hvide van. Og så pludselig ikke lå der længere.

Presenning pist væk

Laundrie er efter fundet af Gabbys lig i Grand Teton National Park i Wyoming blevet officielt kategoriseret som mistænkt. Før han forsvandt, vendte han alene tilbage fra roadtrip med Gabby Petito til sine forældres hus i North Port, Florida, men her nægtede han at samarbejde med politiet.

Den 5. juli, bare tre dage inde i deres bilferie tværs over USA, poster 23-årige Brian Laundrie et billede på sin Instagramprofil, hvor man tydeligt kan se det store stykke dække, som ligger oven på deres Ford Transit, som de førte deres nomadelivsstil i.

Artiklen fortsætter under billederne: 

(Foto: Instagram, Brian Laundrie)

(Foto: Instagram, Brian Laundrie)

Men på senere billeder af bilen – påfaldende nok taget efter kvindens forsvinden – er den sorte presenning ikke længere at spotte på taget af bilen.

Hvilket selvfølgelig får internettets autodidakte snushaner til at konkludere, at Gabrielle Petitos lig blev viklet ind i presenningen, før hun blev dumpet i nationalparken.

En familie på lignende køretur i området spotter eksempelvis Gabby og Brians efterladte bil den 29. august. Her er der ingen stort presenning på taget af bilen.

Netop denne videosnas var yderst vigtig i politiets arbejde, og endte angiveligt med at lede dem til findestedet i nationalparken, hvor Gabby lå død.

Artiklen fortsætter under billedet: 

En families GoPro fangede den efterladte bil, som Gabby og Brian havde kørt tværs over USA i. Det endte med at blive et afgørende spor for politiet, som fandt liget af Gabby i Grand Teton. (Foto: YouTube, Red White & Bethune)

Én anden af de mange vidner hedder Miranda Baker, som på TikTok fortæller, at hun gav Brian Laundrie et lift – også den 29. august. Ifølge Baker var han da alene, og han fortalte, at han vandrede på egen hånd rundt i området omkring Grand Teton.

Han påstod, at han havde hiket i dagevis langs Snake River i området, men da Miranda kiggede på hans taske, var det påfaldende, så lidt oppakning han havde med.

- Hvis man skal campe i flere dage, behøver man både mad og et telt, og det havde han intet af, siger hun, og fortsætter:  

- Men han sov på et sort stykke presenning.  

Artiklen fortsætter under billedet: 

Miranda har overdraget alle sine oplysninger til politiet. Ligesom hun har fortalt om sit møde med Brian Laundrie på de sociale medier. (Foto: TikTok, Miranda Baker)

For en uge tilbage fandt politiet liget af 22-årige Gabby, og her mener flere, at de kan spotte et sort dække på dronebillederne, men dog er det en sandsynlighed, at det er politiets egen afdækning, man kan se.

Dog er der heller ingen stort presenningen på bilens tag, mens parret bliver standset af politiet den 12. august ved Moab i Utah – uger før Gabby forsvinder. Muligvis fordi det her var pakket ind i bilen.  

Ufølsom opmærksomhed

Her er den unge kvinde stadig i live, men hun er tydeligt mærket af parrets skænderier inden mødet med betjentene. Hele den lange samtale er fanget på kamera, men da politiet siden lader de unge mennesker gå igen, beder de dem tage hver for sig og sove.

Hændelsen bliver noteret hos politiet som et eksempel på mentale udfordringer – primært møntet på Gabby – og ikke partnervold, som vidner ellers havde ringet på.

Etablerede medier – både danske og internationale – har dækket Gabby-mysteriet tæt, men det er særligt krogene på internettet, hvor sladder, teorier og hjemmestrikkede efterforskninger er foregået.

Her har især Twitter- og TikTok-brugere ivrigt zoomet ind på tatoveringer, skabt løbende tidslinjer, eller fundet hidtil skjulte tegn på gamle billeder eller videoer.  

Det har vækket harme, for er det en hjælp, når privatpersoner finder spor, eller er det et udtryk for en hjerteløs interesse for grumme detaljer – blot for underholdningens skyld?

For eksempel gør denne satiriske TikTok-profil tykt grin med de sultne true crime-entusiaster, der slubrer sagen om Gabby i sig: 

@bloodbathandbeyond

que up the spooky music guys we got another update 🤪 ##truecrime ##psa

♬ original sound - Chaotic Stupid

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close