Krimi21. september 2021

Kort før hun forsvandt: Hårrejsende sange dukkede op på Gabby og Brians fælles playliste

Gabby Petito og Brian Laundrie delte tilsyneladende en Spotify-konto under samme navn som deres kanal med rejsevideoer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/gabbyogbrian.png
 Foto: YouTube, Nomadic Statik

Kærlighed, hjertesorg - og sågar døde dyr i forrådnelse.

Sådan lyder nogle af temaerne på en række sange, der kort før Brian Laundries tavse tilbagevenden til forældrenes hjem i Florida uden sin forlovede Gabby blev tilføjet til parrets fælles spilleliste på Spotify.

Faktisk er numrene tilføjet blot én enkelt dag efter, at moren Nichole Schmidt havde SMS-kontakt med sin datter Gabrielle – eller Gabby - Petito for allersidste gang.

Den yderst mystiske sag om Gabbys – og nu også hendes kæreste Brians – forsvinden har rystet den amerikanske befolkning de seneste par uger.

Og internettet har ikke overladt al efterforskning til myndighederne alene. Således er sagen blevet et af de mest nævnte hashtags på TikTok, hvor teorier lægges frem, og der gættes lystigt på motiver.

De mange ubesvarede spørgsmål, samt den omfattende jagt på Brian Laundrie, vender vi tilbage til.

For Spotify-playlisten i sig selv, er der flere, der finder interessant. Det skriver Fox News.

For eksempel vækker Matt Berrys sang “Woman” opsigt. Her lyder teksten: “Your woman is your angel, is your left side, is your whole life; easily the most beautiful thing in the world.”

"She’ll soothe you; she’ll accuse you; she’ll confuse you; she’ll lose you but always be the best friend you have in the world,” lyder teksten fortsat.

En bæver i forrådnelse

Sangen ”Woman” er blot én ud af en håndfuld numre, som står angivet som tilføjet til spillelisten ”Mtn Tops” – løst oversat til dansk ”bjergtoppe” – for 21 dage siden, altså den 1. september.

Altså ti dage før Gabby officielt meldes savnet, da hendes forlovede Brian vender hjem i hendes ombyggede Ford Transit alene, men med en stædig modvilje mod at ville tale med politiet.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/spotify.png
 Skærmbillede: Spotify

De sidste fire sang - alle af kunstneren Matt Berry - er tilføjet den 1. september. Ti dage før Brian vender hjem alene. (Skærmbillede af parrets Spotify-konto)

De to andre sang af samme kunstner, ”Take My Hand” og ”The Badger’s Wake” er blevet tilføjet samme dag.

Begge er fra den britiske komiker og musikers album ”Witchazel” fra 2011. Den første handler om at samle en fremmed op på en bar, mens den andens sangtekst kredser om forrådnelse af en bævers lig.

“The smell of a badger’s death in the ground leaves a mighty hole,” lyder den blandt andet.

Endnu mærkeligere er det, at den seneste playliste på profilen bar titlen "Selfconsumption" indtil den - ifølge flere internetteorier - pludselig ikke havde et navn.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/brianlaundrie2.png
 Foto: YouTube, Nomadic Statik

Også den nu efterlyste Brian Laundries læsestof på turen har fået folk til at spærre øjnene op. Romanen han læser, "Annihilation", handler om fire kvinder, der forsvinder i et ukendt område.
(Foto: YouTube, Nomadic Statik)

Uhyggelig Instagram-tekst

Det er ikke kun parrets fælles Spotify-konto, der nu bliver gransket af arbejdsomme amatør-detektiver. Også Brian Laundries opslag fra sommeren 2020, hvor parret blev forlovet, står i et ganske uhyggeligt lys den dag i dag.

- Min største frygt er, at jeg en dag vil vågne, og så har det hele bare været en drøm, for det er sådan hvert sekund har føltes, siden øjeblikket hvor vi fandt hinanden. Til døden os skiller, eller til jeg vågner op. Jeg er så glad for, at svaret er ja, skriver han i et Instagramopslag fra den 4. juli 2020.

Gabby Petitos mor meldte hende savnet den 11. september, eftersom hun ikke havde hørt fra sin datter i flere dage.

Sammen med sin forlovede rejste hun fra den ene nationalpark til den anden tværs over USA, og planen var, at de skulle længere vestpå til Yosemite.

”Van Life”-parret nåede dog ikke længere end til Teton National Forest i Wyoming, hvor resterne af et lig søndag blev fundet af politiet. Det er stadig ikke bekræftet, at der er tale om Gabby Petitos lig, men politiet annoncerede efter weekenden, at det matcher beskrivelsen af den unge kvinde.

En måned inden sagen gik i gang blev parret standset af politiet på en landevej i Utah. En række vidner havde meldt om skænderier og slagsmål - læs mere om optrinnet her:

I mellemtiden er mistænkte Brian Laundrie forsvundet fra forældrenes hus i Florida, som FBI har været fuldt optagede af at undersøge siden mandag.

Tirsdag eftermiddag er det det tætte, fugtige område omkring Carlton Resverve i North Port- et par timers kørsel fra familien Laundries hjem – som myndighederne har fokus på i jagten på den 23-årige mand.

Læs mere om udviklingen i den uhyggelige sag om Gabby her:

Sponsoreret indhold