Norsk milliardærfrue bortført: Falske kidnappere afsløret

Foto: politi

Tidligere er det kommet frem, at der i ægteparrets bolig blev fundet en brev med krav om løsepenge betalt med kryptovaluta. Kravet var angiveligt på 1,3 milliarder danske kroner. 

Siden har der været kontakt med, hvad politiet mener er gerningspersonerne tre gange i form af korte, digitale beskeder. 

Men mens politiet desperat venter på et nyt livstegn fra den 69-årige kvinde, forsøger andre angiveligt at udnytte den pressede situation, som Hagen-familien befinder sig i. 

Artiklen fortsætter under billedet... 

Det var fra huseti Lørenskog, at milliardærfruen angiveligt blev bortført fra (Foto: Ritzau Scanpix)

Nu fortæller politiet nemlig, at skruppelløse personer har forsøgt at bedrage den norske milliardær og hans familie. Det skriver Dagbladet. 

- Det er rigtigt, at politiet har afsløret enkelte forsøg på bedrageri. Bedrageriforsøg er strafbart, og henvendelserne efterforskes for at afkare, om personer skal retsforfølges. Jeg kan bekræfte at enkelte af henvendelserne kommer fra udlandet, siger politiinspektør Tommy Brøske. 

Flere af de forskellige forsøg på svindel skulle angivelig have fundet sted i løbet af sidste måned. 

Drabssag

Familien har flere gange sagt, at de er villige til at betale en løsesum, hvis de får sikkerhed om, at Anne-Elisabeth Hagen fortsat er i live. 

Manglen på livstegn har fået efterforskere til at erkende, at der er en stor sandsynlighed for, at forsvindingssagen ikke får en lykkelig slutning. 

- Det kan være et dårligt tegn. Prioriteringen er at få Anne-Elisabet Hagen hjem til familien og at opklare sagen, men sagen er overgået til en efterforskningen af en alvorlig strafbar handling, siger politiinspektøren til det norske medie NRK. 

Politiet afviser derfor heller ikke overfor mediet, at der kan være tale om en drabssag. Men målet er stadig det samme: At finde Anne-Elisabeth Hagen i live. 

Færre tips 

Da politiet i januar gik ud og fortalte om milliardærfruens forsvinden, blev efterforskerne overdynget med tips til, hvor hun kunne befinde sig. 

Men som tiden går får politiet færre og færre nye oplysninger 

Lige i øjeblikket arbejdet politiet intenst med at gennemgå de sidste af de over 1600 tips, som de har fået. Udover det har politiet også samlet over 6000 timers videomateriale, som skal analyseres. 

69-årige Anne-Elisabeth blev sidst set den 31. oktober. Da hendes mand, rigmanden Tom Hagen, kom hjem fra arbejde klokken 13, var hun væk. 

Sidste livstegn var en telefonsamtale med et familiemedlem samme dag om morgen klokken 9.14. 

- Anne-Elisabeths mand, Tom Hagen, er ifølge det norske finansmedie 'Kapital' nummer 172 på listen over de 400 rigeste personer i Norge. 

- Han menes at være god for 1,7 milliarder kroner. 

- Han har tjenbt sine penge på ejendomsudvikling og på at købe og sælge strøm. 

- Sammen har ægteparret tre børn og flere børnebørn. 

 

Du kan se en video med nogle af de største forsvindingssager nogensinde her: 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close