Krimi29. marts 2019

Politiet kommer med uhyggelig melding om forsvunden milliardærfrue

I fem måneder har der ikke været nogle spor efter milliardærfruen Anne-Elisabeth Hagen, der i oktober sidste år, angiveligt blev tvunget ud af sit hjem i Lørenskog øst for Oslo
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rigmandskone_rigtigt_2.jpg
 Foto: politi

Men nu afslører politiet en uhyggelig teori, om hvad det er for nogle personer, de mener står bag bortføringen af Anne-Elisabeth Hagen.

Det skriver VG.

Tidligere er de mulige kidnappere blevet beskrevet som 'professionelle aktører', men i en ny udtalelse tegner politiet et endnu tydeligere - og mere dystert - billede.

Ifølge det norske medie bliver gerningsmændene nemlig beskrevet som personer, der har en 'betydelig' tendens til at udøve vold.

"Som sagen fremstår lige nu, har vi kun grund til at tro, at vi har med kriminelle med en betydelige voldskapacitet og implementeringskapacitet at gøre", det skriver politiadvokat Andreas Lund i en udtalelse, som det norske medie har fået indsigt i.

Politiadvokaten har en central rolle i efterforskningen af den uhyggelige sag. Overfor mediet ønsker han ikke at kommentere udtalelsen yderligere, men bekræfter, at indholdet fortsat er gældende.

69-årige Anne-Elisabeth Hagen blev sidst den 31. oktober. Da hendes mand, rigmanden Tom Hagen, kom hjem fra arbejde klokken 13, var hun væk ikke at finde.

Sidste livstegn var en telefonsamtale med et familiemedlem samme dag om morgen klokken 9.14.

Tom Hagen fandt i stedet en seddel, hvor der blev krævet løsesum, men også en trussel om, at hans kone ville komme til skade, hvis politiet blev involveret i sagen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20190109-095914-l_86mb_1.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det var fra huset i Lørenskog, at milliardærfruen angiveligt blev bortført fra. (foto: Ritzau/Scanpix)

Politiet havde angiveligt sidst kontakt med kidnaperne i slutningen af januar.

Politiets hovedteori har fra start været, at Anne-Elisabeth Hagen blev bortført af en eller flere gerningspersoner. Men ingen er altså endnu blevet anholdt i sagen.

Ifølge VG's oplysninger har kravet om løsepenge på omkring 87 millioner kroner og skal udbetales i kryptovaluta.

Trods adskille opfordringer fra politiet og familiens bistandsadvokat, har gerningspersonerne fortsat ikke sendt noget bevis på, at Anne-Elisabeth Hagen er i live.

Manglen på livstegn bekymrer både politiet og familien.

- Det er naturligt for politiet at stille spørgsmål og betvivle om, at hun fortsat er i live, sagde politiet på sidste pressekonference.

- Den forsvundne kvindes mand, Tom Hagen, er ifølge det norske finansmedie 'Kapital' nummer 172 på listen over de 400 rigeste personer i Norge.

- Han menes at være god for 1,7 milliarder kroner.

- Han har tjent sine penge på ejendomsudvikling og på at købe og sælge strøm.

- Selv om milliardæren har levet nøgsomt og forsøgt at holde lav profil i nærmiljøet, har Tom Hagens sucess været omtalt i medierne.

- Sammen har ægteparret tre børn og flere børnebørn

Herunder kan du se en video med nogle af det største forsvindingssager

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold