Nyheder9. januar 2019

Kræver KÆMPE løsesum: Norsk rigmandskone forsvundet i månedsvis

I 74 dage har en 68-årig kvinde, der er gift med en af Norges rigeste personer, været forsvundet. Politiet frygter kidnapning
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kvinde_front.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix og Norsk Politi

I al hemmelighed udspiller der sig tilsyneladende en usædvanlig kidnapningssag i Norge, der mest minder om en kendt kriminalroman.

Den 68-årige nordmand Anne-Elisabeth Falkevig Hagen forsvandt fra sit hjem 31. oktober sidste år, og har ikke været set siden. Hun er gift med en af Norges allerrigeste mænd, og ifølge det norske medie VG frygter politiet, at rigmandens kone er blevet kidnappet.

https://imgix.seoghoer.dk/rigmandskone_rigtigt.jpg
 Foto: Norsk politi

Det norske politi har bekræftet, at rigmandskonen blev bortført fra sit hjem af ukendte gerningsmænd. Foto: Norsk politi

Politiet har ifølge VG i al hemmelighed arbejdet i månedsvis på at finde kvinden, der nu er væk på 10. uge. Nu går de derfor ud i offentligheden og efterlyser rigmandens kone. Politiet i Norge har holdt sagen hemmelig i månedsvis, fordi de har frygtet for kvindens sikkerhed på grund af trusler om, at hun ville blive dræbt, hvis politiet blev involveret i sagen.

Der skulle ifølge VG være fremsat et krav om løsesum. Ni millioner euro i kryptovaluta svarende til cirka 67 millioner kroner skulle angiveligt være prisen på den 68-årige Anne-Elisabeth Falkevig Hagen. Det har politiet på pressemødet onsdag dog ikke ønsket at bekræfte.

Gift med rigmand

Den 68-årige kvinde, der ifølge VG ikke har givet livstegn i månedsvis, er gift med milliardæren Tom Hagen, der er på listen over Norges 400 rigeste.

Han skulle angiveligt have været på arbejde, da hans kone forsvandt fra deres hjem i Lørenskog, en lille by mellem Oslo og Lillestrøm.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190109-095914-l_86mb.jpg
 Foto: Ole Berg-Rusten/Ritzau Scanpix

Det var fra hjemmet i Lørenskov, at den 68-årige kvinde blev bortført. Politiet har nu afspæret området. Foto: Ritzau/Scanpix

Rigmandsparret har sammen tre voksne børn og flere børnebørn.

Tom Hagens bistandsadvokat, Svein Holden, oplyser til Aftenposten, at han ikke ønsker at kommentere sagen før senere onsdag.

På et pressemøde klokken 11 oplyste politiet, at de ikke mindes en lignende sage, og da en journalist på pressemødet spurgte, om hvorvidt de troede kvinden stadig var i live svarede politiet:

- Vi har ikke grund til at tro andet.

Der holdes pressemøde om sagen igen torsdag.

Sponsoreret indhold