Krimi9. juli 2019

Mor sagsøger hospital: Fik barn med Downs syndrom

En britisk kvinde har sagsøgt et hospital, efter hun fødte et barn med Downs syndrom. Moderen ville have valgt en abort, hvis hun havde vidst, at hendes barn havde Downs
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kvinde.png
 (Foto: Privat)

En britisk mor har sagsøgt et hospital for den svimlende sum af 200.000 pund svarende til omkring 1,6 millioner danske kroner.

Årsag: Kvinden fødte et barn med Downs syndrom, og havde hun vidst dét, ville hun have fået en abort.

Det skriver Daily Mail.

Den 33-årige mor Edyta Mordel har nærmere bestemt sagsøgt The National Health Service i England for ikke at have informeret hende om, at hun tilbage i 2014 ventede et barn med Downs syndrom.

Kvinden fastholder, at hun flere gange bad lægerne undersøge, om hendes barn var sund og rask – men at ingen fortalte hende, at barnet havde Downs syndrom.

Hun troede fejlagtigt, at hendes 12 ugers scanning var gået, som den skulle.

Det har efterfølgende vist sig, at den korrekte nakkefoldsscanning aldrig blev foretaget – og at der i hendes journal var blevet tilføjet, at hun ikke ønskede at få en sådan scanning.

Under en høring i højesteret i London, som det britiske medie Daily Mail overværede, fastslog den 33-årige mor forleden, at hun ville have afsluttet graviditeten, havde hun vidst, at hun ventede et barn med Downs syndrom.

Advokater for The National Health Service mener modsat, at den unge mor blev tilbudt scanningerne – men afslog.

Sagen, der altså nu kører i højesteret, betegnes som 'uretmæssig fødsel', fordi hun ville have endt graviditeten, hvis hun kendte til barnets tilstand.

Under høringen i London fortæller moderen, at hun elsker sin søn – der hedder Aleksander – over alt på jorden.

Beløbet, som hun sagsøger The National Health Service for, skal dække for de ekstra omkostninger, som Edyta Mordel har haft i forbindelse med pasningen af Aleksander.

Sponsoreret indhold