Kaldte dreng med Downs for grim… mors svar var genialt!

Denne lille dreng blev kaldt \'grim\' af en anonym internetbruger - nu går morens svar verden rundt

Denne lille dreng blev kaldt 'grim' af en anonym internetbruger - nu går morens svar verden rundt

Foto: Megan Davies Mennes
For nyligt lagde en mor dette billede af sin søn på Instagram. Den lille dreng, der har Downs syndrom, havde været syg, men var endelig blevet så frisk, at han igen var klar til en omgang leg - og smil - i haven.

Men en anonym Instagram-bruger havde kun et ord til over for den lille, glade dreng: GRIM!

Og selvom sådan et ord nok kunne slå mange mødre ud af kurs, valgte moren - Megan Davies Mennes fra Houston, Texas - at sætte sig ved computeren og skrive et svar til den grove Instagram-bruger.
Hvem kan dog finde på at kalde denne lille søde dreng for grim? (Foto: Megan Davies Mennes)Ugebladet Ude & Hjemme valgte for nyligt at oversætte morens svar til dansk, og nu kan du også læse det fantatiske svar på SE og HØRs hjemmeside. Og svaret må siges at sidde lige i skabet:

Kære @JusesCrustHD

Siden jeg begyndte at blogge om min søn Quinn og hans handicap, har jeg vidst, at denne dag ville komme. Der er mange internettrolde som dig, der gemmer sig bag anonyme profilnavne blot for at kunne være grove uden at skulle stå til ansvar.

Jeg har set deres grovheder mange gange før. Jeg græmmes, når jeg læser deres onde kommentarer, men samtidig ved jeg, at der er ikke meget, jeg kan gøre. Dog har jeg alligevel et råd til dig: Vær ikke en idiot. Det vil blot komme tilbage til dig.

Jeg har ikke lyst til at udtale mig om din personlighed, når jeg ikke kender dig. Men jeg gætter på, at du ikke ved meget om, hvad det vil sige at føle sig magtesløs som forælder, når ens barn er syg.
Quinn var syg i sidste uge, og da han endelig havde det bedre fredag, gik vi ud i haven for at nyde solen. Ikke meget i verden er smukkere end at se sit syge barn smile stort. Derfor tog jeg billedet af Quinn, for at fejre at han var ved at være rask.

Jeg gav billedet hashtagget #downsyndrome. Selv elsker jeg at kigge igennem de billeder på Instagram, når jeg har tid, fordi de børn er så bedårende. Selvfølgelig har du det ikke sådan, fordi du: JusesCrustHD, har fundet billedet af Quinn og efterladt en kommentar på blot et ord:

GRIM.

At du synes, mit barn er grim, er en ting. Du har ret til din mening. Men at du ligefrem bevidst søger blandt hashtaggede billeder med tagget "Downsyndrome" for at finde billeder, som du kan svine til, er både barnligt og sørgeligt. Jeg kan se, at min søn ikke er det eneste offer for din opførsel. På din profil faldt jeg over mange lignende ubehøvlede kommentarer til billeder af børn med Down Syndrom. Ligesom den er fuld af grove udsagn og stødende billeder.

Du påstår, at det bare er for sjov og at folk skal slappe af, når de svarer dig igen. Men hvorfor skal du helt bevidst gå efter billeder af vores børn? Hvorfor skulle min søn være mål for dit had? Det virker ikke specielt sjovt. Jeg har derfor anmeldt din profil.

Det vil helt sikkert ikke være sidste gang, nogen vil drille min søn, fordi han er anderledes. Det vil ikke være sidste gang, nogen er sjov på hans bekostning. Det du gør, når du bevidst søger ofre, som du kan svine til er værre end blot mobning. Det er ondt. Det er umenneskeligt.

Jeg er godt klar over, at du sikkert er henrykt over, at jeg hidser mig op over din lille joke. Og jeg må være ærlig. Det er svært ikke at blive gal. men jeg vil ikke lade mig selv føle andet end medlidenhed for dig.

I sidste ende, er det dig, der må lære at håndtere konsekvensen af dine valg. Der er få mennesker i denne verden, som vil tollerere et menneske, der tænker som dig, og en dag vil du have generet den forkerte. Mit gæt er, at det har du allerede. Det er sikkert derfor, du gemmer dig bag et anonymt profilnavn.

Jeg har mødt mange grove teenagedrenge i mit liv: drenge som nød at genere andre og være sjove på andres bekostning. Nogle af dem generede også mig. Men det gav mig blot en tykkere hud, og jeg lærte noget af at håndtere den slags. Måske er det derfor, at jeg er villig til at lade dig være. Jeg ved, at mange af drengene fra dengang i dag er steder, hvor jeg ikke selv ville ønske at være. Som lærer har jeg set mange børn som dig, der spiller hårde og bliver kvast af livet.

Gå udenfor! Læs en bog! Giv et kompliment! Men vigtigst af alt: Bliv klogere. Der er allerede ondskab nok i denne verden, og alle bør vi stræbe efter at gøre verden bedre - ikke værre.

Jeg håber, at mine børn vil tage ved lære af kommentarer som din, og i stedet behandle andre med respekt og værdighed. Det fortjener vi alle, selv du.

Venlig hilsen
En stolt mor

Du kan læse den stolte mors blog her - og se endnu flere billeder af den skønne dreng.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close