Kendt forsker i stormvejr på Twitter: Amoralsk IKKE at få abort, hvis man venter barn med Downs

Den engelske videnskabsmand Richard Dawkins er endt i stormvejr efter at have sagt, at en kvinde er amoralsk, hvis hun IKKE får abort, hvis hendes ufødte barn har Downs

Den engelske videnskabsmand Richard Dawkins er endt i stormvejr efter at have sagt, at en kvinde er amoralsk, hvis hun IKKE får abort, hvis hendes ufødte barn har Downs

Arkivfoto: AOPDen kendte engelske videnskabsmand Richard Dawkins er havnet i et sandt uvejr, efter han for nyligt luftede sin mening om abort og Downs syndrom på det sociale medie Twitter, skriver BT.

Den kontroversielle evolutionsteoretiker skrev nemlig, at han finder det amoralsk af en kvinde IKKE at få en abort, hvis hendes ufødte barn har Downs syndrom.

Den kontroversielle melding fra videnskabsmanden, der især er kendt for at have stærke meninger og synspunkter om for eksempel religion, kom i forbindelse med, at Richard Dawkins svarede en mandlig bruger på Twitter.

Den mandlige bruger filosoferede over, hvad han ville gøre, hvis han var kvinde og ventede et barn med Downs syndrom.

Svaret fra den tidligere Oxford-professor var soleklart:

LÆS OGSÅ: Kaldte barn med Downs for grim... mors svar er genialt!

- Få en abort og prøv igen. Det ville være amoralsk at bringe det til verden, hvis du havde valget.

Naturligt nok har den opsigtsvækkende udmelding fået Twitter til at svømme over med spydige og vrede kommentarer - mange kalder ham og hans meninger "vamle" og "umenneskelige".
Den kendte videnskabsmand Richard Dawkins er endt i stormvejr efter at have luftet sin mening om abort og Downs syndrom (Foto: AOP)


Også den britiske forening for Downs syndrom har kommenteret på Richard Dawkins tweet. Foreningen fastslår, at mennesker med Downs syndrom kan have gode liv, og at de sagtens kan yde et værdifuldt bidrag til samfundet.

- I The Down's Syndrome Association mener vi ikke, at Downs i sig selv bør være årsag til abort, men vi anerkender, at hver familie må træffe deres eget valg, skriver foreningen som svar.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close