Krimi1. marts 2021

- Min gravide kone nægter at lave noget, fordi hun mener, det er skadeligt for barnet

En mand fortæller, at hans gravide kone ikke vil hjælpe til med de huslige pligter. Hun mener nemlig, at det er usundt for hendes ufødte barn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mand.jpg
 (Foto: Arkivfoto)

- For at være helt ærlig er jeg ved at være en smule udkørt.

Sådan skriver en bundtræt mand, der ikke aner, hvad han skal stille op med sin gravide hustru.

Hustruen mener, at hun ikke – som i slet ikke – skal hjælpe til med de huslige pligter. Dét kan nemlig skade deres kommende barn, forklarer hun. I stedet ligger hun på langs på sofaen, mens manden iler rundt og bliver mere og mere træt af opvask og tøjvask.

Og nu spørger han altså internettet til råds. På det sociale medie Reddit spørger den trætte mand, om det nu kan passe, at det hele hænger på ham.

Manden indleder sin jamren med at fortælle, at konens graviditet vist går, som den skal. Hun er 24 uger henne.

- Jeg har gjort mit bedste for at være en god ægtefælle. Jeg arbejder fuldtid og er begyndt at klare alle pligterne (madlavning/rengøring/passe kæledyr) og selvfølgelig også gøre mit bedste for at imødekomme hendes cravings. Hun tager det let og bruger det meste af dagen på at slappe af.

- Hun siger, hun aldrig har ”haft det bedre”, fortæller manden.

Sådan har han det dog ingenlunde.

- For at være helt ærlig er jeg ved at være en smule udkørt. Jeg elsker min hustru og ønsker, at hun har det godt under graviditeten, men at arbejde fuldtid og klare alt derhjemme er meget drænende.

Forleden forsøgte manden at foreslå en såkaldt 80/20-ordning, hvor hun ordnede en femtedel derhjemme. Det nægtede kvinden dog pure.

- Hun siger, det vil stresse hende og derved måske skade babyen, hvilket skræmte mig (jeg vil ikke have, at der sker det mindste med vores baby), så jeg pressede ikke yderligere på, siger manden.

Han kunne dog kort efter konstatere, at det end ikke er nok at lave det hele.

- Natten til i går (kl. 2) vækkede min hustru mig og spurgte, om jeg ikke ville gå ud og hente nogle frugtsnacks. Hun cravede dem vildt. Jeg har løbet mange ærinder om natten, men denne uge har været så stressende for mig; jeg har arbejdet over hele ugen, og en deadline nærmer sig. Jeg fortalte hende, at jeg var ked af det, men at jeg havde brug for at hvile, at jeg var udkørt.

Mandens gravide kone tog ikke den afvisning særlig pænt.

Manden fortæller, at hun i en halv times tid skiftevis græd, skældte ud og kaldte ham en egoistisk mand. Hun fortalte sågar, at hun frygtede at opleve ham som far, når han kun tænker på sig selv.

Den trætte mand forsøgte at forsvare sig og sagde, at han ikke længere kunne holde til at lave alt.

- Jeg medgiver, at min tone måske var lidt hård, og jeg var tydeligvis irriteret. Dette fik hende til at græde endnu mere, og så smed hun mig ind på sofaen, fortæller manden, inden han til slut spørger:

- Det endte med et kæmpe skænderi mellem os. Hun var pissesur på mig hele dagen og låste mig ude af soveværelset. Min svigermor har skrevet til mig og bedt mig om at ringe.

- De siger begge, at den stress, jeg giver min kone, vil skade babyen, så nu har jeg virkelig dårlig samvittighed. Jeg har brug for perspektiv.

Hvad mener du? Giv din mening herunder:

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold