Sagen om forsvundne Gabby Petito: Kærestens læsestof vækker opsigt

Foto: Instagram; Gabby Petito, YouTube; Nomadic Statik

En rystende sag om Gabrielle Petito - en forsvunden 22-årig YouTuber og Instagrammer - udvikler sig stort set time for time i øjeblikket. Mens den unge kvindes familie efter weekenden har modtaget nedslående nyt fra politiet, er hendes jævnaldrende forlovede – Brian Laundrie – nu også forsvundet.

Den unge mand var indtil for nyligt i politiets søgelys som såkaldt ”person of interest” i den hårrejsende sag, mens han desuden nægtede at lade sig afhøre af myndighederne.

Petitos familie har derfor ikke meget til overs for Laundries forsvinden, eftersom han til at starte med vendte hjem fra parrets roadtrip tværs over USA alene.

- Han er ikke forsvundet. Han gemmer sig, påstår de mistroiske og knuste forældre til den unge kvinde.

Uhyggelige detaljer

Under parrets første og eneste Youtube-vlog med titlen ” VAN LIFE - Beginning Our Van Life Journey”, som er uploadet den 19. august, og som indtil videre har trukket over 3 millioner visninger, deler folk nu deres opdagelser. Og det, som de kalder små foruroligende tegn undervejs i parrets videodagbog.

Her er det blandt andet den mistænkte Brian Laundries bog, som vækker opsigt.

- Som I kan se ved 6:40, så læser Brian en bog ”ANNIHILATION” af Jeff Vandermeer. Bogen handler om en gruppe af mennesker, der udforsker et forladt område, og som senere forsvinder. Denne specifikke bog i serien følger fire kvinder, lyder en af kommentarerne under videoen.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Romanen er desuden blevet filmatiseret med Natalie Portman i hovedrollen i 2018. Her læses den af efterlyste Brian Laundrie umiddelbart før hans forlovedes forsvinden.
(Foto: YouTube; Nomadic Statik, Amazon)

Romanen ”ANNIHILATION” er udgivet i 2014, og den er det første bind i en trilogi under fællestitlen ”Southern Reach”.

Det er dog svært utvetydigt at konkludere, at bogen skulle handle om lige netop en forsvunden kvinde.

-(…) fire kvinder - en biolog, en psykolog, en antropolog og en landinspektør - drager ind i vildnisset for at kortlægge området, tage miljøprøver og bringe ny viden om området til Southern Reach. Snart erfarer de dog, at de bliver manipuleret af fremmede og familiære magter - selvom alle fire har underlagt sig Southern Reachs autoritet, er Area Xs magtfulde indflydelse langt sværere at modstå, lyder den danske beskrivelse af handlingen.

Bør nævnes

Også på TikTok er klippet af Brians læsestof på rejsen blevet diskuteret ivrigt. En bruger ved navn @alyssaest93 er mere end almindeligt optaget af den uhyggelige sag om forsvundne Gabby, og hun har også studset over bogen, som hun kalder ”skræmmende”.

- Så mange mener, at denne slags informationer bør nævnes for politiet, siger hun blandt andet i videoen, der er er set intet mindre end otte millioner gange.

Dog er der andre på de sociale medier, der mener, at det er upassende at koble Gabbys forsvinden sammen med Brians bog. 

- Bogen her har 10000 % intet at gøre med denne sag, skriver @julieandtherollerz på TikTok: 

- Det er nærmest fornærmende, at nævne den i denne sammenhæng. 

@alyssaest93

##greenscreenvideo ##greenscreen ##gabbypetito ##viral ##news ##update ##ZFlipClackdown ##foryoupage ##fyp ##trending ##crime ##crimejunkie ##realcrime ##realtime ##vanlife ##xyzbca ##wyoming ##utah ##westcoast

♬ original sound - Alyssa Rose

 

 

Forældrene fjernet fra hjemmet

Mens Brian Laundrie har været væk siden torsdag, er hans forældre Chris og Roberta - som til at starte med holdt hånden over sønnen, efter han vendte hjem fra bilferien alene - blevet fjernet fra hjemmet i North Port, Florida. 

Det sker, fordi politiet betragter huset som et potentielt gerningsted. 

Det skriver Fox News mandag aften dansk tid. Det amerikanske medie sender endda live fra området ude foran Laundries hus. 

Her er FBI i løbet af mandagen blevet set transportere genstande ind i Laundrie-familiens hjem, ligesom de desuden har bedt folk forlade området.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close