Kongelige8. september 2021

Prins Nikolai sagde farvel til mor: Vil tæt på far

Med flytningen til Paris kan prins Nikolai komme tættere på sin far efter lang tids adskillelse
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var sidste nat med kliken, da prins Nikolai i lørdags fyldte 22 år og fejrede det sammen med sin mor. For inden længe kan han kysse grevinde Alexandra farvel, når han sammen med kæresten Benedikte flytter til Paris for at begynde en tilværelse i byernes by.

Og for Nikolai bliver det ikke kun et goddag til undervisning i et andet land. Det er samtidig en mulighed for at se mere til sin far, prins Joachim, der har haft sin dagligdag i byen i to år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/niko_1_5.jpg
 (Foto: Steen Brogaard)

Fødselsdag med vennerne
Da prins Nikolai i lørdags fyldte 22 år, foregik det uden den store offentlige opmærksomhed.
– Prinsen skal dyrke sport i løbet af dagen. Alt afhængig af vejret bliver det fodbold eller tennis, og ellers skal han have en afslappet middag med familie og nære venner om aftenen, sagde grevinde Alexandras pr-rådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, til SE og HØR inden dagen.
Dermed fik Alexandra mulighed for at kramme sin ældste søn ekstra meget, inden hun nu skal vinke farvel til ham, inden han sætter snuden mod Paris, hvilket vil gøre det svært for mor og søn at mødes i den nære fremtid.
Også prins Felix flyver fra reden, når han begynder sin militære uddannelse i Slagelse. (Foto: Steen Brogaard)

I de to år, der er gået, siden Joachim flyttede fra Danmark med Marie og Nikolais mindste søskende, har far og søn naturligvis ikke haft meget med hinanden at gøre – ud over telefonsamtaler.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/niko_2_5.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Efter at have været mest hos sin mor i sin barndom skal prins Nikolai nu være tættere på sin far, prins Joachim. (Foto: Hanne Juul)

Familien har ikke været tilfreds med hans beslutning om at forlade militæret.

– Jeg er glad for, at han gerne vil ind omkring militæret. Jeg synes, det er godt for et ungt menneske at kunne få den træning. Det gør også hans far umådeligt glad, fortalte dronningen, inden han gik i gang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/niko_5_3.jpg
 (Foto: Steen Brogaard)

I forbindelse med Nikolais 22-års fødselsdag udsendte kongehuset nye billeder af den unge mand. (Foto: Steen Brogaard)

Men far og farmor måtte erkende, at de ikke kunne få Nikolai til at følge de kongelige traditioner om at blive uddannet i Forsvaret, og i stedet måtte de nødtvungent acceptere, at han valgte den for kongelige så uvante beskæftigelse som fotomodel.

Heller ikke dét huede prins Joachim, der dog prøvede at give indtryk af, at Nikolais valg var helt fint med ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/niko_4_5.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Familien er nu spredt for alle vinde. Felix skal i hæren, så han er heller ikke hjemme hos sin mor. (Foto: Hanne Juul)

– Vi vil gerne have, at de skal vide, at det er op til dem selv at definere deres liv – selvfølgelig med vores hjælp. De er frie til at gøre, hvad de ønsker. Hvis de har forpligtelser, er det kun over for dem selv. For eksempel er prins Nikolai blevet model. Det er selvfølgelig lidt specielt, men vi lever i det 21. århundrede i Danmark, og han har formået at udnytte sine muligheder på en meget professionel måde. Han holder benene på jorden og tager sine økonomi- og erhvervsstudier meget alvorligt, sagde Joachim til franske Point de Vue.

Mønsterbryder-prins

Det var dog ikke en holdning, som Nikolai genkendte. Da P3-værten Kamal Hassan, der ikke vidste, han talte med Nikolai, spurgte, hvad han beskæftigede sig med, og om han kunne lide det, svarede Nikolai:

– Ja, men jeg vil gerne være en mønsterbryder. Min far og min familie er ikke så … går ikke meget ind for det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/niko_6_1.jpg
 (Foto: Steen Brogaard)

Prinsen vakte opsigt i sin familie, da han valgte at blive model. (Foto: Steen Brogaard)

Med flytningen til Paris får Nikolai således masser af tid til at nærme sig sin far, der altså ikke har været helt imponeret over hans valg, selv om Joachim utvivlsomt er tilfreds med hans beslutning om at læse på CBS.

Joachim og Marie bor med Athena og Henrik i en lejet lejlighed i Paris, så Nikolai kan altid droppe forbi til et måltid mad og en fortrolig snak med farmand.

Til gengæld bliver der langt hjem til mors kødgryder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/niko_3_5.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Alexandra kommer til at savne sin elskede søn, når han sammen med kæresten Benedikte flytter til Paris. (Foto: Hanne Juul)

Både Nikolai og Felix har tilbragt det meste af deres barndom hos grevinde Alexandra.

Og så skal Nikolai afgøre, om han vil fortsætte den forjættede karriere som model, og i Paris vil det være en ekstra svær beslutning, fordi det om nogen er modens hovedstad.

Så for Nikolai venter der nogle svære valg.

null

Sponsoreret indhold