Prins Nikolai fylder 21 år: Kongehuset udsender nyt foto

I dag går flaget til tops i kongehuset, for i dag kan prins Nikolai fejre sin 21-års fødselsdag.

I den forbindelse har kongehuset udsendt et nyt portrætfoto af den unge prins, der bestemt ikke er uvant foran et kamera.

21-årige prins Nikolai har således stået model for nogle af de største brands de seneste år, ligesom han også har gået modeshow for de allerstørste modehuse.

Og med sit mørke hår og grønne øjne kan prins Nikolai bestemt ikke skjule, at han er barn af Alexandra.

Nu står september og efteråret for døren, og prins Nikolai begynder stille og roligt at finde tilbage til hverdagen efter en kaotisk sommer, hvor hans far blev ramt af en blodprop i hjernen.

Prinsen begynder nu på 2. år på Copehagen Business School (CBS), hvor han læser Business Administration and Service Management.

Artiklen fortsætter under billedet ...

For godt og vel et år siden fyldte hans far, Joachim, 50 år og blev fejret af Nikolais farmor, dronning Margrethe, 80, på Amalienborg. (Foto: Hanne Juul)

- Jeg er meget tilfreds med mit studie og synes, det er utroligt spændende.

- Det er ikke, fordi jeg som sådan ved, hvilket job jeg vil ende op med, men jeg bevæger mig i den rigtige retning, synes jeg, fortæller prinsen til SE og HØR.

Inden uddannelsen på CBS var han i 2018 begyndt på en militæruddannelse ved Hærens Sergentskole i Varde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

For to år siden prøvede Nikolai i kort tid kræfter med hæren, men enhver kunne se, at prinsen ikke befandt sig på den rette hylde. (Foto: Martin Høien)

Men allerede to måneder inde i uddannelsesforløbet stod det klart både for Nikolai og hans mor, grevinde Alexandra, 56, at han ikke var på rette hylde.

Den unge prins kastede håndklædet i ringen.

MED PÅ MODEN

Men i stedet for at sætte sig ned og trille tommelfingre scorede Nikolai et studiejob hos ejendomsmatadoren Mikael Goldschmidt i København.

Samtidig fortsatte han sin modelkarriere, som blev grundlagt i 2018, da han gik catwalk for det enorme franske modehus Dior.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nikolai blev født den 28. august 1999 og fylder således 20 år i dag.

Prins Nikolai William Alexander Frederik af Danmark fylder 21 år i dag. (Foto: Steen Brogaard)

Og selv om Nikolai er gået en anden vej rent uddannelsesmæssigt, sætter han stadig pris på at kunne arbejde i den eftertragtede modebranche.

- Jeg har stadig gang i modelkarrieren, ja. Jeg har fortsat tænkt mig at arbejde i den branche og nyder det meget, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Grevinde Alexandra, 56, er meget tæt med sine to drenge, der nu er voksne. (Foto: Thomas Laursen)

Men lige nu står alt meget stille i modebranchen på grund af den verdensomspændende coronakrise, som naturligvis også rammer Nikolais fødselsdagsfejring.

- Det kommer selvfølgelig til at påvirke min fødselsdag, fordi vi alle stadig skal huske de hygiejniske forholdsregler. Men forhåbentligt bliver stemningen ikke påvirket, siger han.

KÆRLIGHEDEN HOLDER

Nikolai danner stadig par med sin kæreste gennem flere år, Benedikte Thoustrup, 21.

Men prinsen holder stadig kortene tæt til kroppen og vil ikke røbe for meget om forholdet.

- Jeg føler, at 21 år er en meget fin alder for mig. Der følger efterhånden et vist ansvar med, jo ældre man bliver - og det er jeg bevidst om, siger prins Nikolai i fødselsdagsinterviewet med SE og HØR.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close