Kongelige18. marts 2021

Held i uheld: Kongehuset tjener millioner på corona

Selv om 2020 var et forfærdeligt år for de fleste, så var der held i uheld for den kongelige økonomi
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I det netop offentliggjorte regnskab for kongehuset fremgår det, at coronaen betød, at Margrethe nu kommer ud med overskud i stedet for underskud. Faktisk er årets resultat et overskud på hele 2,1 mio. kr.

- Coronasituationen betød, at Kongehuset fik et positivt regnskabsresultat, selvom der var budgetteret med underskud på grund af forventede store arrangementer, herunder især Dronningens 80-års fødselsdag, skriver hoffet i regnskabet.

Overskuddet kunne dog have været større, hvis ikke de kongelige havde været nødt til at ændre bemandingen på grund af coronaen.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning_2_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Foto: Kaspar Wenstrup

- I 2020 omfattede personaleomkostningerne ekstraudgifter som følge af coronasituationen, idet en del af personalet i perioder arbejdede i døgntjeneste på ugebasis for at begrænse smitterisikoen, forklarer kongehuset.

En del af besparelserne kommer af dronningens aflyste fødselsdag. 2020 skulle have været året, hvor landet fejrede den 80 år gamle monark, men festen blev aflyst i coronaens skygge.

Alligevel måtte man bruge penge i relation til den aflyste fest.

- Omkostningerne til arrangementer i 2020 omfattede en række udgifter i forbindelse med Dronningens 80-års fødselsdag, som blev afholdt, selvom planlagte arrangementer blev aflyst. Det drejede sig om visse udgifter til medhjælpere, lokaler og forplejning, som var bestilt og reserveret, og som Kongehuset valgte at afholde helt eller delvist trods aflysningerne, skriver kongehuset om baggrunden.

Sponsoreret indhold