Kongelige15. marts 2021

Felix er sikker: Begynder på løjtnantskole i Slagelse

Prins Felix gåri Joachims fodspor, når han begynder sin militæruddannelse til september
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når sommer bliver til efterår, trækker Felix i trøjen. Prins Joachim er uden tvivl lykkelig over sin søns beslutning – men der hviler et kæmpe pres på Felix’ skuldre. Ikke mindst efter storebror Nikolai i 2018 droppede ud af militæret efter få måneder.

https://imgix.seoghoer.dk/felix_4_0.jpg
 (Foto: Steen Brogaard)

Felix, 18, har truffet sit helt eget valg og er nu klar til at blive løjtnant. (Foto: Steen Brogaard)

– Felix glæder sig meget til at begynde dette nye kapitel i sit liv, siger grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen.

Bliver løjtnant

Felix skal på en løjtnantuddannelse, og det er Hærens Officerskole, der er ansvarlig for uddannelsen. Når prinsen gennemfører forløbet, udnævnes han til løjtnant og vil derefter i minimum et år skulle gøre tjeneste ved et af hærens regimenter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/felix_1_1.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Forsvaret har altid fyldt meget i prinsernes liv på grund af Joachims arbejde. (Foto: Mikael Rieck)

Det var ikke noget for Felix’ bror, Nikolai, der i 2018 begyndte på Hærens Sergentskole i Varde – for så at droppe ud få måneder senere, da han fandt ud af, at han ikke var på rette hylde. Af netop den grund hviler nu et større pres på brormand Felix.

– Det her må faktisk være noget, Felix gerne vil. Man ville jo være lidt dum, hvis man lagde op til den samme fiasko igen. Det ville faktisk have været uendeligt meget nemmere for Felix at sige nej, nu hvor Nikolai har brudt traditionen, siger historiker og kongehusekspert Sebastian Olden Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/copy_of_20190908-bs-_29.jpg
 Foto: Birger Storm

I mange, mange år har Felix, Nikolai, 21, og Alex haft en hverdag sammen. Men nu er børnene blevet voksne. (Foto: Birger Storm)

Nikolai brød traditionen

Nu skal det lykkes for prins Joachim at videreføre kongehusets stolte militærtradition gennem sin næstældste søn, Felix.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/felix_3_1.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Man kan næste ane i Nikolais øjne, at militæret ikke var hans rette hylde. (Foto: Martin Høien)

– I de sidste mange generationer har en militæruddannelse – en militæridentitet – været en del af kongehusets medlemmers profil. Og derfor var det naturligt, at Joachim forsøgte at få Nikolai til det. Men det ville hans ældste søn tydeligvis ikke, siger historiker og kongehusekspert Sebastian Olden Jørgensen, der også forklarer, at det passer godt til tiden, at kongehuset involverer sig i forsvaret.

Nye tider for Felix

– Nu gør Felix et forsøg på at føre den tradition videre. Det er måske lidt morsomt, at vores samfund er meget civilistisk – men vores kongehus har en militærprofil. Men på den anden side – vi fører jo krige i fjerne lande. Det har vi gjort de sidste 10, 15 år. Det er måske mere passende nu, end det var i 1970’erne, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/felix_2_1.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Forsvaret er 51-årige Joachims hjertebarn. Han arbejder nu som forsvarsattaché i Paris. (Foto: Martin Høien)

Det er opbrudstid for hele familien. Forleden kunne SE og HØR afsløre, at grevinde Alexandra, 56, har købt en ny lejlighed på Klerkegade i København – dermed er det slut med at bo i Charlottenlund. Og det er ikke meningen, at Felix skal flytte ind med mor ind i den mindre bylejlighed, der ligger tæt på Kongens Have og Indre Bys mange restauranter og kulturtilbud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/felix_6.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Mor Alexandra, 56, kommer uden tvivl til at savne Felix, når han rykker til Slagelse. (Foto: Lars H. Laursen)

Felix flytter i stedet til Slagelse, hvor han allerede er optaget på uddannelsen – og begynder til september. Først skal han dog lige have studenterhue på. Felix har taget sin gymnasiale uddannelse på Gammel Hellerup Gymnasium – og efter planen er han færdig til juni.

Sponsoreret indhold