Mor og far sprudler af stolthed: Prins UG

– Så er det endelig overstået, sagde Felix til SE og HØR, da den sidste eksamen var overstået.

– Så er det endelig overstået, sagde Felix til SE og HØR, da den sidste eksamen var overstået.

(Foto: Hanne Juul)

Det var en særdeles glad prins Felix, 18, der i sidste uge kunne lægge gymnasiet bag sig og nu gøre klar til at gå ombord i en tilværelse som soldat.

– Det er dejligt. Så er det endelig overstået. Det er 13 års hårdt slid nu, sagde han til SE og HØR, da han sammen med sine forældre og storebror, Nikolai, stillede op til fotografering uden for den skole, der har været hans hjem de sidste tre år, selv om coronakrisen gjorde hans skoleforløb til noget andet, end han havde forventet, da han begyndte.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Felix viste stolt sin hue frem. (Foto: Hanne Juul)

– Ja, det har jo næsten været halvandet år hjemme. Det er næsten halvdelen af ens gymnasietid, fortalte han SE og HØR.

Trods det anderledes forløb kigger han med glæde tilbage på tiden i gymnasiet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I huen stod der Felix H V C broderet i guld, ligesom årstallet 2002 indgik. Det dækkede over Felix’  fulde navn, Felix Henrik Valdemar Christian, mens 2002 refererer til det år, han blev født. (Foto: Hanne Juul)

– Det har været dejligt. Det har været fredeligt. Det er jo en meget stor skole, så man har også lært en masse nye venner at kende.

Topkarakter

Selv om han har haft travlt med vennerne, gik det ikke ud over studierne, for Felix kom gennem gymnasiet på en måde, der kun kan gøre hans far stolt. I den sidste eksamen scorede han således et 12-tal.

– Det var desværre ikke historie. Det havde jeg faktisk håbet på. Det var dansk, afslørede prins Felix.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Joachim, Alexandra og Nikolai var der, da Felix fik huen på. (Foto: Hanne Juul)

Da SE og HØR spurgte, om hvad gennemsnittet var, lød det undvigende:

– Det har jeg faktisk ikke helt tjek på endnu, men det er i hvert fald ikke lavt, lød det fra Felix, der ikke brød sig om at svare på, om han var familiens kloge hoved.

– Tjoooo, det, lød det.

Klar til militæret

Nu venter en tiltrængt sommerferie, inden Felix hanker op i sine ejendele for at rykke til Slagelse, hvor han skal begynde i militæret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stolt mor
Alexandra, 57, strålede af velvære i selskab med sine to drenge, og hun var lykkelig for Felix’ præstationer.
– Selvfølgelig er vi stolte, sagde Alexandra til SE og HØR under fotograferingen af hendes yngste – og nu voksne – søn.
Desværre betyder det, at hun snart skal vinke farvel til sin sidste hjemmeboende, når Felix flytter til Slagelse for at begynde i militæret. (Foto: Hanne Juul)

– Det er et år i Slagelse, og det er officersuddannelsen, og så er det andet år på uddannelsen på en kaserne, man selv ansøger om, forklarede prinsen, der ikke er blevet afskrækket af, at hans storebror Nikolai sprang efter kun kort tid i trøjen.

– Faktisk ikke. Jeg har været meget fast besluttet på det et stykke tid. Det har været en stor tradition for familien, så jeg tænkte, at nu har min bror prøvet, og så det ville jeg også.

Uddannelse bagefter

Prins Nikolai er siden begyndt på en forretningsuddannelse på CBS, og det er måske også den vej, Felix vil gå, afslørede han overfor SE og HØR.

– Måske noget CBS, men det er ikke noget, jeg er sikker på. Men nu har jeg to år til at finde ud af, om det er det, svarede han til spørgsmålet om, hvad der skal ske efter militæret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Felix fortalte, at hans gennemsnit ikke var lavt. Han skal nu i militæret, og senere vil han måske på CBS ligesom storebror Nikolai. (Foto: Hanne Juul)

Ud over at glæde sig over, at huen endelig var på plads, var Felix også glad for, at hans far var på et sjældent besøg fra Paris.

– Det er godt at få ham hjem. Det er desværre kun for en kort stund, men bare det, at han er her, er selvfølgelig dejligt.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close