Kongelige 19. april 2021

Forskellige efternavne: Det kalder Felix og Nikolai sig nu

Nikolai og Felix præsenterer sig forskelligt på Instagram, nu hedder de henholdsvis Frederiksborg og Glücksborg
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De har samme forældre – grevinde Alexandra og prins Joachim. Men på Instagram hedder brødrene Nikolai, 21, og Felix, 18, noget vidt forskelligt.

Mens Nikolai har taget “efternavn” efter det grevskab, som hans farmor, dronning Margrethe, opfandt til Alexandra ved skilsmissen fra Joachim: Grevinde af Frederiksborg, så har prins Felix kigget dybt i familiens historie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Storm)

Grevinde Alexandra med sine elskede sønner, der er gået i hver deres retning navnemæssigt på de sociale medier. (Foto: Birger Storm)

Det betyder, at den ældste bror i dag kalder sig for Nikolai Frederiksborg på Instagram og dermed læner sig op ad sin mor ved at vælge at tage “hendes navn” med ind i den digitale verden.

Lillebror går derimod mere i sin fars fodspor ved at kalde sig Felix Glücksborg, som er den kongelige families oprindelige efternavn. Det var slægtens efternavn, indtil den for 158 år siden overtog det danske monarki, da den Oldenborgske slægt uddøde.

Private profiler

Begge prinser har lukkede profiler på Instagram, så uvedkommende ikke kan snage i deres private billeder. Den mest aktive er prins Nikolai, der har 310 følgere og selv følger 417.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Prins Felix har taget slægtsnavnet Glücksborg, som er den danske kongefamilies gamle efternavn. (Foto: Lars H. Laursen)

Felix er en mere beskeden Instagram-bruger med blot 52 følgere – og han følger kun selv 50 andre på det sociale medie.

Det er også tydeligt, at Benedikte Thoustrup fortsat er Nikolais kæreste. Hun er nemlig på venneliste med begge prinser på det sociale netværk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Prins Nikolai er mors dreng, og han benytter sig af Frederiksborg som efternavn – efter Alexandras titel: Grevinde af Frederiksborg. (Foto: Lars H. Laursen)

Nikolai har delt 43 billeder med sine følgere, mens Felix ikke har lagt et eneste billede på platformen.

Der er dog to profiler på Instagram, der kalder sig Nikolai Frederiksborg, men kun den ovennævnte følges af Benedikte Thoustrup, der må formodes at have tjek på, hvilken en der er den rigtige.

Sponsoreret indhold