Kongelige18. maj 2018

Royalt twist: Meghan Markle skal ikke "gives væk" af Charles

CNN erfarer, at Meghan Markle vil gå alene til alters, når hun i morgen bliver gift med prins Harry
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/meghan-charles-harry.jpg
 Foto: All Over Press

"En modig feministisk erklæring" - det kalder CNN Meghan Markles plan for hendes bryllupsdag.

Tidligere i dag kom det frem, at prins Charles, prins Harrys far, vil føre bruden til alters, men det er ikke hele sandheden, afslører CNN.

Når hun imorgen skal gå op ad kirkegulvet i St. George's Chapel i Windsor, vil hun ifølge CNN først blive eskorteret alene af sine brudepiger op til koret i kirken.

Ved koret vil prins Charles træde til ved Meghan Markles side. Han vil følge hende et stykke op ad kirkegulvet, men det sidste stykke op til alteret - og ikke mindst Harry - kommer Meghan til at gå alene.

- Men Charles vil ikke give hende væk til hendes kommende mand på traditionel vis, istedet vil han træde tilbage, når Markle nærmer sig prins Harry, fortæller CNN's reportere.

CNN erfarer, at det er Meghan Markle selv, der er kommet på planen - og at det har skullet være sådan, uanset om det var hendes egen far eller en anden, der skulle føre hende op ad kirkegulvet.

- Ingen anden royal brud i Storbritannien er gået uledsaget ned ad kirkegulvet på sin bryllupsdag. Markles beslutning indikerer, at hun ønsker at vise sig selv om en stærk, uafhængig kvinde, som er klar til at udfordre royale normer, konkluderer CNN.

Tidligere i dag bekræftede det britiske kongehus, at prins Charles vil føre Meghan Markle ned ad kirkegulvet.

Det var Kensington Palace der meldte det ud, efter det det meste af ugen har været uklart, hvem der skulle give Meghan Markle væk.

Kensington Palace sendte nyheden om, at prins Charles følger Meghan Markle ned ad kirkegulvet, på Twitter.

Artiklen fortsætter efter tweetet

Til at starte med var det hendes far Thomas Markle Sr., der skulle give hende væk, men tidligere på ugen blev det hele kaos, da han først havde besluttet, at han ikke ville tage til England for at være med til brylluppet. Derefter besluttede, at det ville han alligevel, for derefter at få hjerteproblemer, der har gjort, at han alligevel ikke kan rejse til England.

Da det stod klart, at det ikke var Thomas Markle Sr., der skulle følge Meghan Markle op ad kirkegulvet, udsendte hun en pressemeddelelse, hvor hun takkede for den medfølelse, som hun havde mødt i forbindelse med farens afbud.

Her bad hun også pressen om at lade hendes far være i fred.

- Desværre kommer min far ikke til at være med til brylluppet. Jeg har altid holdt af min far og håber, at han kan få den fred, han har brug for, så han kan fokusere på sit helbred, lød det i udtalelsen fra Meghan Markle.

- Jeg vil gerne takke alle, som er kommet med storsindede og støttende beskeder. I skal vide, at Harry og jeg ser frem til at dele vores specielle dag med jer på lørdag, tilføjede hun i den korte udtalelse.

Artiklen fortsætter efter tweetet

Den seneste uge har været turbulent for Meghan Markle og faren Thomas Markle Sr.

I weekenden landede Thomas Markle Sr. nemlig midt i en skandale, da han blev taget i at iscenesætte billeder i samarbejde med en paparazzi-fotograf.

Meghans brogede familie har siden forlovelsen spøgt i kulissen, og "pinlighederne" kulminerede, da Meghan Markles halvbror, Thomas Markle Jr., skrev et åbent brev til prins Harry, hvor han opfordrede prinsen til at aflyse brylluppet.

Nu var det så brudens far, 73-årige Thomas Markle, der havde jokket i spinaten.

Daily Mail kunne nemlig afsløre, at Thomas Markle, der ellers skulle føre sin datter ned af kirkegulvet til brylluppet på lørdag, var gået sammen med en paparazzi-fotograf og havde iscenesat en række billeder, som efterfølgende var blevet solgt for flere hundredtusinde kroner.

Sponsoreret indhold