Kongelige29. juni 2020

Marie fortsætter arbejdet: Joachims apanage-alibi

Når prins Joachim skal være forsvarsattaché i Paris, bliver Marie ved med at have protektionsarbejde i Danmark.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/marie_3.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Snart begynder prins Joachim sit nye fuldtidsarbejde som forsvarsattaché og brigadegeneral i Paris, og så bliver der ikke megen tid til at passe det job, han egentlig får løn for: At være prins af Danmark.

Men nu afslører kongehuset, at prinsesse Marie kommer sin mand til undsætning: Hun vil fortsætte med at pleje sine protektioner i Danmark, oplyser Det Gule Palæ til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20191107_hjp8356.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

I december 2019 tilbragte Marie nogle dage i København og besøgte blandt andet Folkekirkens Nødhjælps julearrangement. (Foto: Hanne Juul)

Dermed bliver hun Joachims alibi for, at parret stadig kan gøre krav på den skatteyderfinansierede apanage på 3,8 millioner kroner om året. Det er 300.000 kroner om måneden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20200227_wen_-_marie_230.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

I begyndelsen af 2020 rejste Marie til Uganda som en del af sit protektionsarbejde for Folkekirkens Nødhjælp. (Foto: Hanne Juul)

Men protektionsarbejdet er ikke et meget krævende job. I hvert fald ikke, hvis hun holder stilen fra 2019, hvor der skete en markant nedgang i arbejdsopgaverne. En gennemgang af arbejdsdagene fra 2016, 2017, 2018, 2019 viser nemlig, at hun er gået cirka 50 procent ned i tid efter flytningen til Paris.

I 2016 havde Marie 45 arbejdsdage, i 2017 havde hun 48. I 2018 havde hun 51. Året efter i 2019 halverede hun sådan cirka arbejdsindsatsen og trak kun i arbejdstøjet 27 dage. Det var som bekendt i 2019, at Joachim og Marie rykkede familien til Paris, og det er naturligvis forklaringen på nedgangen.

Få arbejdsdage i år

2020 er også kommet meget sløvt fra start. Efter knap et år har Marie kun arbejdet syv dage. Det tal havde formentlig været en anelse højere, hvis det ikke var for coronakrisen.

Mængden af Maries fremtidige arbejdsbyrde for Danmark er endnu uvis. Men hvis man regner prinsessens arbejdsindsats ud fra juni 2019 til juni 2020, er hun nede på 19 arbejdsdage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20200228_wen_-_marie_225.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

.Jobbet i Uganda var det mest fyldige i prinsessens kalender i 2020. Det var i februar. Lige inden verden lukkede ned pga. corona. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Dermed bliver der rigeligt tid til at hygge sig i Paris’ glamourøse 17. arondissement, hvor parret har boet i snart et år. Det er milevidt fra det sønderjyske bondesamfund Møgeltønder, hvor Joachim og Marie boede for år tilbage i Danmark.

Nyt liv

I stedet for traktorer er der Maserati-biler, og den somme tider harske lugt af gylle er skiftet ud med duften af friskbagte croissanter og jasminblomster i Parc Monceau, der ligger lige rundt om hjørnet fra parrets hjem i Paris. Og i stedet for en håndbajer på den lokale kro kan Marie nyde et glas boblende champagne på en fortorvscafé.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/marie_1_0.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Franske børn
Joachim og Maries børn, prins Henrik på 11 og prinsesse Athena på otte år har allerede tilbragt et år i Frankrig, og de taler allerede flydende fransk. Men med udsigt til tre år mere i Paris er spørgsmålet, om de i virkeligheden vil blive mere franske end danske.
I 2023 vil Henrik være 14, og Athena vil være 12 år, og dermed vil Henrik have tilbragt lige så mange år i fransk skole, som har har i dansk skole, og Athena vil nærmest udelukkende kunne huske sin franske skolegang. Derfor må man håbe, at Joachim og Marie husker at tale dansk til børnene i hjemmet.
Det er velkendt, at børn er ekstremt dygtige til at mestre flere sprog. Men spørgsmålet er, om de vil tale bedst dansk eller fransk, når der er gået tre år. (Foto: Lars H. Laursen)

Da SE og HØR mødte Marie i Paris i efteråret 2019, indrømmede hun da også, at hun endnu ikke havde fundet et nyt arbejde, mens prins Joachim gik på det franske militærakademi, Ecole Militaire.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Prins Joachim, 51, skal være glad for sin kone. Hun trækker nemlig i arbejdstøjet og passer jobbet som prinsesse af Danmark. (Foto: Hanne Juul)

Spørgsmålet er så, om Marie aktivt vil begynde at lede efter arbejde i den franske hovedstad. nu hvor det er kommet frem, at Joachim og Marie skal blive i Frankrig i minimum tre år. Med 19 arbejdsdage som prinsesse af Danmark burde der i hvert fald være tid til at kaste sig over andre projekter.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold