Joachim og Marie svigtet igen: De er uønskede

Der er ikke meget arbejde til Joachim, 50, i kongehuset. I denne uge er det igen hans bror, kronprins Frederik, der løber med opmærksomheden – endda i Paris. 43-årige prinsesse Marie må derfor vænne sig til et nyt liv helt uden royale opgaver i Frankrig.

Der er ikke meget arbejde til Joachim, 50, i kongehuset. I denne uge er det igen hans bror, kronprins Frederik, der løber med opmærksomheden – endda i Paris. 43-årige prinsesse Marie må derfor vænne sig til et nyt liv helt uden royale opgaver i Frankrig.

(Foto: Thomas Laursen, Hanne Juul)

Selv om de har masser af byde på, bliver prins Joachim og prinsesse Marie endnu engang forbigået. Svigtet af Danmark og kronprinsparret.

Det stod krystalklart for nylig, da programmet for det danske erhvervsfremstød i Paris blev afsløret på ambassaden i den franske hovedstad. I denne uge, uge 41, spiller Danmark nemlig med erhvervsmusklerne i croissantens hjemland, men det bliver altså uden arbejdsmæssig deltagelse fra Joachim eller Marie.

– Dette er et kronprinsparbesøg, så prins Joachim og prinsesse Marie deltager ikke som sådan i programmet, sagde den danske ambassadør, Michael Starbæk Christensen, til den danske presse i Paris, da SE og HØR spurgte, hvorfor man ikke har tænkt prins Joachim og prinsesse Marie ind i det officielle danske program. Parret flyttede jo ellers til Frankrig i juli, fordi Joachim skulle begynde på en militæruddannelse ved Ecole Militaire.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys officielle program begyndte den 7. oktober i Paris. (Foto: Hanne Juul)

Mary stjæler showet

Men i ugen for besøget har Frederik og Mary taget al fokus på Joachim og Maries nye hjemmebane i Paris. Frederik har skullet forsøge at skabe opmærksomhed omkring danske energiprojekter såsom vindenergi, mens Marys fokus har været på sundhedsområdet.

Frederik Hyldede prins Henrik

– Mine damer og herrer, måske skal I tage jeres hovedtelefoner på, for nu fortsætter jeg på fransk, sagde Frederik mandag formiddag i sin velkomsttale under det danske erhvervsfremstød på La Grande Arche (Den nye Triumfbue, red.) i Paris.

 

Det fik folk til at grine, men den 51-årige kronprins fortsatte alligevel sin tale på sin fars modersmål, og dermed leverede han en stille og rolig hyldest. Prins Henrik var en stolt franskmand, der elskede Frankrig.

 

I talen hyldede Frederik også de fire franske politibetjente, der for nylig døde i et terrorangreb.

 

– Kronprinsessen og jeg er også dybt berørte af den pludselige og voldsomme forsvinden af de politiansatte. Medlemmer af ordensmagten, der hver dag kæmper for at kunne sikre begivenheder, som vi har i dag, sagde Frederik, der i dagens anledning bar briller under talen.

 

Det er for så vidt vides første gang, kronprinsen gør det.

Kronprinsessen skulle besøge et privathospital, et plejehjem og en skole – det sidste sammen med den franske førstedame, Brigitte Macron. Her ville det have været oplagt at inddrage prinsesse Marie, fordi hun tidligere har involveret sig i netop skoleområdet. Sidste år deltog hun i indvielsen af Europaskolen i Carlsberg Byen i København.

Men der er intet ønske om deltagelse af Joachim og Marie – ud over at de af ren høflighed var inviteret til en middag tirsdag aften på Hotel de Ville, hvor kronprinsparret ifølge planen også deltog. Men man har ikke fundet en eneste arbejdsopgave i programmet til Joachim og Marie, der i den grad må føle sig oversete.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprins Frederik holdt velkomsttale under det danske erhvervsfremstød på La Grande Arche (Den nye Triumfbue, red.) i Paris.

Kronprins Frederik holdt velkomsttale, hvor han blandt andet mindedes sin far, under det danske erhvervsfremstød på La Grande Arche (Den nye Triumfbue, red.) i Paris. (Foto: Hanne Juul)

Turbulente år

Det nye nederlag kommer efter nogle turbulente år for Joachim og Marie. Sidste år blev deres hof nedlagt og deres medarbejdere afskediget. Et direkte resultat af, at deres opgaver i kongehuset blev færre og færre.

I januar 2019 kom det så frem, at parret ville forlade Danmark, fordi Joachim ville begynde på den franske militærskole. Udmeldingen var, at Joachim ville flytte til Frankrig i et år, men allerede nu siger eksperter, at det er meget lidt sandsynligt, at parret vender tilbage til Danmark. I stedet ventes Joachim at få et internationalt job i udlandet.

Hvad prinsesse Marie skal lave i Frankrig, er stadig uvist. Dog har hun formentlig travlt med at vænne børnene Henrik, 10, og Athena på syv år til det nye liv langt fra Danmark.

– Mine børn ser ikke min familie særligt meget, og de kender ikke deres franske kultur særligt godt. Jeg taler selvfølgelig til dem på fransk, men jeg synes ikke, at deres franske er godt nok. Flytningen vil være en vigtig ny fase i deres liv, og det er jeg meget glad for. Det er samtidig en fantastisk mulighed for min mand, som vil opleve en ny levemåde, og for hans militærkarriere, sagde Marie til det franske magasin Point de Vue i april.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close