Kongelige31. marts 2018

Joachim i fars fodspor: Den nye morskabsprins

Efter prins Henriks død har kongehuset mistet sit mest farverige medlem. Den titel vil prins Joachim gerne overtage.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-joachim_2.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Danmark blev en anelse mere gråt, da prins Henrik den 13. februar sov stille ind. I mere end 50 år havde den farverige prins med det flamboyante tøjvalg og den store humor været med til at sprede godt humør i alle afkroge af landet.

Det gav blandt andet den franskfødte Henrik en plads i den legendariske Tivoli-Clubben af 1868, hvor han mødtes med flere af landets store entertainere og andet humoristisk godtfolk.

I spidsen for den klub sidder revykunstneren Flemming Krøll, og han ærgrer sig over at have mistet et kært medlem. Til gengæld er han åben for muligheden for at få en af prinsens sønner med i lavet.

– Både prins Joachim og kronprins Frederik er meget velkomne. Ja, dronningen har jo også engang optrådt med ”Flade Jensen fra Fladen Strand” i studenterrevyen, og den må hun da også gerne komme og synge for os.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-joachim1.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
Sidste år lavede prinsen lidt spas, da han skulle klippe snoren til en ny udstilling på Danmarks Tekniske Museum. (Foto: Dan Mariegaard)

Joachim er den oplagte

Skal nogen i den tilbageværende kongefamilie have muligheden for at optræde på slap line, for eksempel med et medlemskab af Tivoli-Clubben, kan det dog ikke blive dronningen eller kronprinsen, mener forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

– Hvis man tager det helt overordnet, så er Joachim den eneste, der har frirummet til det. Hans officielle pligter er til at overskue, men han er på finansloven med et pænt beløb, så noget skal han jo lave, siger han.

Joachim selv afgav da også lidt af en ansøgning til at få lov til at vise sine morsomme sider, da han i slutningen af sidste år deltog i en udsendelse om sig selv på TV2, hvor han forklarede, at han ”ikke er, som I tror”.

– Jeg er også en person, som har lært at holde en vis fremtoning, uanset om det er i store officielle begivenheder, eller om det er helt nede som privatperson, der går hen ad gaden. Der har jeg fået et ry for at være en stivstikker.

Det har ført til, at så er jeg automatisk arrogant.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-joachim-1_2.jpg
 Foto: Mikael Rieck)
Ingen udfordring er for fjollet for prinsen fra Klampenborg. (Foto: Mikael Rieck)

Kræver forvandling

Men selv om 48-årige Joachim ikke mener, at han selv er stiv i betrækket, så tvivler Søren Jakobsen på, at prinsen vil blive lige så løssluppen i offentligheden, som hans far var.

– Du vil aldrig se Joachim i den rolle. Han vil aldrig sidde og klappe lidt på bakkesangerinderne, det tror jeg simpelthen ikke, han kan få sig selv til. Så skal han virkelig igennem en personlig forvandling. Det vil være opsigtsvækkende, siger Søren Jakobsen.

Flemming Krøll håber at finde ud af, om nogen i kongehuset vil overtage Henriks æresmedlemskab i Tivoli-Clubben i løbet af i år.

Ligeledes havde prins Henrik en lang række af protektioner, som nu står ledige.

Det er blandt meget andet Veterantogscenter Fredensborg, Dansk Petanque Forbund og Zoologisk Have, der nu er klar, hvis prins Joachim vil have flere muligheder for at fremvise sit mere afslappede jeg.

Læs mere om den danske kongefamilie i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold