Joachim er begyndt på job: Taler ud om blodprop

Pludselig kom han. Gående forbi en fortovscafé. Høj, rank og med en mappe i den ene hånd. Joachim lignede en mand med en mission.

I sidste uge begyndte prinsen på sit nye job som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris, og fredag mødte han blandt andet SE og HØR foran sit nye kontor på Avenue Marceau ikke langt fra Triumfbuen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prinsen på arbejde om morgenen. (Foto: Martin Høien)

Joachim stoppede op. Og i stedet for at vente på det første spørgsmål tog han selv ordet. Det stod klart, at prinsen havde forberedt, hvad han ville sige.

– Velkommen til ambassaden, som er min nye arbejdsplads. Det er noget, jeg har set umådelig meget frem til. Ikke mindst efter denne her sommer, som var en – kan man kalde det – “ikke-sommer” i mit tilfælde. Jeg har været fuld af iver for at komme i gang stille og roligt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Joachim, 51, så lettet ud, men virkede også en anelse nervøs for at møde pressen i Paris forud for jobstarten.

Joachim, 51, så lettet ud, men virkede også en anelse nervøs for at møde pressen i Paris forud for jobstarten. (Foto: Martin Høien)

Følger lægens råd

24. juli blev prinsen ramt af en blodprop i hjernen, mens han holdt ferie med prinsesse Marie og familien på Château de Cayx. Han blev opereret på universitetshospitalet i Toulouse, men i ugevis vidste ingen, om han ville blive klar til at begynde på sit nye job. Men Joachim trodsede alle odds og blev klar til jobstart på rekordtid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan så det ud, da kronprins Frederik, 52, forleden besøgte sin bror, prins Joachim, 51, på Château de Cayx i Sydfrankrig.

Få uger efter blodproppen besøgte kronprins Frederik, 52, sin bror på Cayx.
– Vi var rystede, sagde han efterfølgende til SE og HØR. (Foto: Kongehuset)

– Jeg følger lægens råd. Og på den måde får fuldbyrdet det, som et helt års meget intense studier hele sidste år her i Paris nu skal udmønte sig i. Så det er spændende, det er udfordrende.

Det bliver en masse interessante oplevelser for forsvaret og selvfølgelig for Danmark. Det er sådan set det, jeg ville bekendtgøre her, sagde Joachim og forsøgte at lukke ned for yderligere spørgsmål.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Han var meget opmærksom på at holde afstand, da han mødte bl.a. SE og HØR. (Foto: Martin Høien)

Har det godt

Dog nåede SE og HØR at spørge prinsen, hvordan han har det.

– Jeg har det godt, tak, svarede Joachim og forsvandt så ind i ambassadens elevator for at komme op på det nye kontor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det var tydeligt, at Joachim så mere frisk ud, end han gjorde i sommer efter blodproppen. (Foto: Martin Høien)

I juni blev det offentliggjort, at prinsen skulle være Danmarks nye forsvarsattaché og dermed blive i Paris i hvert fald i tre år. Det kom ikke som den store overraskelse, at han ville fortsætte sit franske liv, efter han i 2019 rykkede til Frankrig for at læse på militærakademiet, École Militaire.

Villaen hjemme i Klampenborg blev udlejet, og intet tydede på, at Joachim og Marie havde tænkt sig at vende hjem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Et smil på vejen ind. Nu begynder prinsens nye karriere. (Foto: Martin Høien)

Massiv kritik

Mens parret forsøgte at få en hverdag til at fungere i Frankrig, rasede en heftig debat om prinsens apanage på 3,7 millioner kroner årligt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan ser det ud på Joachims nye kontor på Avenue Marceau. (Foto: Kongehuset)

Mange mente, at Joachim burde frasige sig årpengene, mens han boede i Frankrig. Det står nemlig i grundloven, at kongelige ikke kan tage apanage med til udlandet – medmindre det bliver godkendt i folketinget. Den godkendelse fik Joachim først denne sommer.

Hele sagen om familiens flytning til Frankrig tog dog en ny drejning, da Marie otte dage inden blodproppen i et interview med SE og HØR antydede, at de ikke selv havde bestemt, at de skulle flytte til Frankrig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prins Joachim, 51, og prinsesse Marie, 44, otte dage før blodproppen.

Blot en uge før blodproppen tog SE og HØR dette billede af Joachim og Marie, 44, der spadserede rundt i Sydfrankrig og lignede et nyforelsket par. (Foto: Dan Mariegaard)

Joachim sagde selv om apanagekritikken:

– Jamen den er overstået.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close