Kongelige19. marts 2019

Prins Joachim i modvind

Prins Joachims pengesager skal ordnes, før han flytter til Frankrig, mener danskerne ifølge en ny måling.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_joachim_10.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Millionerne fra den danske statskasse ruller ind på prins Joachims konto i det år, hvor han opholder sig i Paris for at tage en militær videreuddannelse på Frankrigs fineste militærakademi.

De danske skatteydere er dog ikke helt sikre på, at apanagen på 3,7 millioner kr. burde fortsætte i løbet af perioden. B.T. har fået foretaget en undersøgelse, hvor man har spurgt danskere, hvad de synes om prinsens økonomiske forhold i studietiden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/marie_og_joachim_4.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Det bliver sandsynligvis sjældent, at vi får Joachim og Marie, 43, at se i Danmark. Prinsen kommer til at sidde på skolebænken seks af ugens dage. (Foto: Peter Grosen)

Halvdelen mener, det ikke er i orden, at prins Joachim tager alle pengene med sig. Skoleugen på Frankrigs fineste militærakademi er på seks dage, så når den 49-årige far til fire flytter, er det svært at forestille sig, at han vil kunne passe sine kongelige pligter i Danmark, i løbet af det år han er væk, og kun hver tredje synes, at det er i orden, at apanagen i den tid skal fungere som luksus-SU.

Forkastelig mangel

Apanagestriden har også nået Christiansborg, hvor flere politikere undrer sig over, at Folketinget ikke er blevet spurgt, om dronning Margrethes yngste søn stadig skal have sine årpenge, selv om han ikke bor i Danmark.

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_graadig.jpg
 (Foto: SE og HØR)

(SE og HØR)

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_tager_pengene_med.jpg
 (Foto: SE og HØR)

SE og HØR har også tidligere skrevet om prinsens studieøkonomi. (SE og HØR)

Grundloven siger nemlig, at politikerne først skal spørges – og den regel mener størstedelen af danskerne også skal overholdes. To ud af tre mener, at Folketinget burde være blevet spurgt, og 59 procent mener, at det er decideret forkasteligt, at det ikke er sket.

– Det er jo ikke, fordi han skal ned at bede om bistand i Frankrig, for han har jo altså en ret betydelig formue efter salget af Schackenborg, siger forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen om Joachims uddannelsesstøtte – en holdning, som størstedelen af danskerne altså deler.

B.T.s undersøgelse blev foretaget af analyseinstituttet YouGov.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold