Kongelige 30. juli 2021

Harry håner dronningen: Ødelægger festen

Prinsen udgiver næste år en bog med afsløringer om sit liv og kongehuset – lige når hans bedstemor skal fejre sit 70-års regentjubilæum
(Foto: MEGA)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forholdet til familien tog skade, men det lader ikke til, at Harry er færdig med at træde alt og alle over tæerne. Det står klart, efter at det er kommet frem, at han næste år udgiver en bog om sit liv, hvor der skulle være afsløringer og detaljerede fortællinger om hans liv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Det famøse interview, hvor Harry og Meghan åbnede døren ind til kongehuset for Oprah Winfrey, 67, har sendt parret ud i kulden hos den britiske kongefamilie. (Foto: Ritzau Scanpix)

En bog, der indbringer ham i omegnen af 170 millioner kroner, så forlaget Penguin forventer nok masser af saftige detaljer. Og det skaber nu ekstra problemer i forhold til resten af det britiske kongehus.

Bogbombe mod fejring

Det er i forvejen ikke populært, at Harry nu igen har tænkt sig at fortælle vidt og bredt om livet inden for de royale mure, men timingen med udgivelsen af bogen forarger voldsomt.

Næste år er der nemlig lagt op til den helt store fest, når dronning Elizabeth, 95, kan fejre imponerende 70 år på den britiske trone. Og det er meningen, at Harry og Meghan skal være med, men ifølge britiske medier forudser flere kilder tæt på kongehuset, at den invitation kan blive trukket tilbage. Netop fordi bogen kommer, når det ellers skulle være et festår, og man frygter, at afsløringerne kan komme til at overskygge fejringen af dronningen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Dronning Elizabeth kan fejre 70 år på tronen næste år, men det slår skår i glæden, at hendes barnebarn kommer med flere skandaler. (Foto: MEGA)

– Tingene har været svære på det seneste, men der var et lille håb om, at tid kunne hele sårene. Men man føler, at denne bog kan være den sidste dråbe. Det er kommet frem, at Harry i noget tid hemmeligt har arbejdet på den, og han har gjort det klart, at han og forfatteren kommer til at vende hver en sten. Tanken om, at han kan være i selskab med sin familie i fremtiden, synes mere og mere umulig. Mange forventer, at det nok er slut, lyder det fra en insider til Daily Mail

– At sende bogen ud, når dronningen fejrer sit platinjubilæum, bliver set som fuldstændig respektløst. Det er lige meget, hvilke garantier han prøver at give familien. Med interviewet med Oprah ved man, hvor lidt hans garantier er værd, lyder det fra en anden kilde.

Familieforhold i ruiner

Sidst Harry kom med afsløringer, var lige oveni, at hans nu afdøde bedstefar, prins Philip, var indlagt, og den kommende bog ser ikke ud til at bedre forholdet til hans far, prins Charles, 72, eller storebror, prins William, 39. Der var ellers lige en opblødning undervejs, da han for nylig var hjemme fra USA for at afsløre en ny statue af prinsesse Diana sammen med William. Men den kommende bog har chokeret familien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Engang var de så tætte – men der er ikke meget kærlighed tilbage mellem Harry og William, 39, der går i hver sin retning. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Nu er der ingen vej tilbage. Det er det sidste søm i kisten på forholdet mellem den royale familie og Harry, fortæller en højt placeret kilde i kongehuset til Daily Mail.

Det forlyder også, at Charles ikke havde nogen anelse om, at Harry var i gang med bogen, og han er bange for, at han endnu en gang skal hives igennem møllen af Harry – og han skulle også frygte, at hans kone, Camilla, bliver svinet til.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Forholdet mellem far og søn er på frysepunktet. Charles frygter angiveligt, at Harrys bog kan ødelægge det hele, frem mod at Charles engang skal være konge. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Harry har aldrig været tæt med hertuginden af Cornwall. Hvis han beskriver deres skrøbelige forhold i  bogen, kan det være meget skadeligt, når Charles engang skal gøre arbejdet for, at hun kan blive dronning, forklarer en insider.

Det vurderes, at forholdet til William er helt ødelagt.

– William mener, at hans opførsel er skamløs og smagløs, lyder det.

Sponsoreret indhold