Felix og Nikolai i chok: I tæt kontakt med far

Felix, 18, Alexandra, 56, og Nikolai, 20, var i chok, da Joachim blev ramt af en blodprop af hjernen i juli.

Felix, 18, Alexandra, 56, og Nikolai, 20, var i chok, da Joachim blev ramt af en blodprop af hjernen i juli.

(Foto: Birger Storm)

Prins Felix nåede lige akkurat at fejre sin 18-års fødselsdag, inden hele hans verden ramlede sammen. Hans far var blevet ramt af en alvorlig blodprop i hjernen.

Det var Felix’ brændende ønske at samle far, mor Alexandra, 56, prinsesse Marie, 44, og de to små, Henrik, 11, og Athena på otte år på Château de Cayx i Sydfrankrig i anledningen af den store dag. Men blot to dage efter fødselsdagen blev Joachim indlagt og opereret for blodproppen.

Nu fortæller grevinde Alexandra, hvordan hun, Felix og Nikolai har reageret på den voldsomme nyhed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Felix udtalte i et stort fødselsdagsinterview med SE og HØR, at han savnede sin far. (Foto: Krestine Havemann)

Det hele kom som et stort chok for os, da vi jo netop havde afsluttet nogle fantastisk skønne feriedage sammen på Château de Cayx i forbindelse med prins Felix’ fødselsdag, udtaler grevinde Alexandra gennem sin presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, til SE og HØR.

Joachim ringede selv

Alexandra forklarer desuden, at prinserne har været i tæt kontakt med deres far efter den vellykkede operation på universitetshospitalet i Toulouse.

– Mine sønner har heldigvis løbende været i kontakt med deres far under indlæggelsen. Prinsen ringede selv til dem dagen efter operationen, hvilket betød utroligt meget for dem, siger hun.

Grevinden understreger desuden, at familien har Joachim i deres tanker hver dag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prins Joachim, 51, ringede til prinserne, da han kom til sig selv efter blodproppen. (Foto: Thomas Laursen)

– Vi sender i dag, som alle de andre dage, mange varme tanker til hele familien i Frankrig, siger hun.

Prins Joachim blev udskrevet fra hospitalet i Toulouse i sidste uge.

Nært forhold

Det er ingen hemmelighed, at Alexandra stadig har et enormt godt forhold til sin eksmand. Derfor fløj grevinden til Sydfrankrig og var Joachim og Maries gæst på slottet under fødselsdagsfejringen af Felix.

– Det var Felix’ ønske at fejre sig selv her, fordi han elsker at være på Cayx, og vi er samlet som familie, sagde Marie til SE og HØR godt en uge inden blodproppen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan så det ud, da prins Joachim fyldte 50 år i 2019. Her med Marie, 44, Henrik, 11, og Athena på otte år. (Foto: Hanne Juul)

Joachim og Alexandra cementerede endnu en gang, at de er et klasseeksempel på en lykkelig skilsmissefamilie, og at børnene altid kommer først. Prinsesse Marie har også vænnet sig til, at Alexandra er en fast del af familien.

Frederik og Mary tavse

Joachims storebror, kronprins Frederik, og hans hustru, kronprinsesse Mary, har endnu ikke udtalt sig efter prinsens blodprop. De seneste billeder, der er af parret, er fra sommerferien i Skagen i juli.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Frederik og Mary var i juli måned i Skagen. Det er endnu uvist, om kronprinsen har besøgt sin bror. (Foto: René Schütze)

SE og HØR har forgæves forsøgt at få svar på, om kronprinsen har besøgt sin lillebror i Frankrig, og om han og Mary har en kommentar til Joachims dramatiske sommer.

Men kongehusets kommunikationsafdeling oplyser, at det er privat.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close