Derfor droppede Frederik mors fødselsdag: Drengerøvstur

Mens familien samledes til dronning Margrethes fødselsdag, gik 49-årige kronprins Frederik sine egne veje.

Mens familien samledes til dronning Margrethes fødselsdag, gik 49-årige kronprins Frederik sine egne veje.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Da dronningens 78-års fødselsdag blev fejret med flag over hele landet og hyldest på balkonen på Amalienborg, var familien samlet om matriarken.

Med en enkelt, men betydelig undtagelse.

Margrethes ældste søn, kronprins Frederik, var ganske fraværende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Dronningens fødselsdag

Hele familien var samlet på balkonen sidste mandag, da dronning Margrethe fyldte 78 år. Kun tronfølgeren manglede. (Foto: Peter Grosen)

Hoffet oplyste, at årsagen var en tur til Grønland, som var privat – og som der ikke blev oplyst nærmere om.

Det viser sig nu, at der var tale om en ægte drengerøvstur med en håndfuld venner – sammen tog de til Grønland med et stop i Island. Her gik selskabet til makronerne og hyggede sig med en fugtig tur på Restaurant Snaps i Reykjavik.

Den danske kronprins blev selvfølgelig genkendt af etablissementets andre gæster.

Et øjenvidne, der så selskabet kort før midnat lørdag aften, fortæller til SE og HØR, at Frederik var i strålende humør på det populære insted, der fungerer som både bar og restaurant.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Humøret var højt, da kronprinsen tog på Restaurant Snaps i Reykjavik sammen med en god håndfuld venner. (Foto: Anna Lilja Thorisdottir)

Dyr fornøjelse

Efter pitstoppet på sagaøen tog kronprinsen med sit følge videre til Kulusuk i Sydøstgrønland.

Her stod den på action for alle pengene, for på dagsordenen – på samme dag som dronningens fødselsdag – var der heliskiing.

Her satte herrerne sig ind i en helikopter for at flyve op til en øde bjergtop, hvorfra de har kunnet kaste sig ud på ganske jomfruelig sne i til tider farlige områder.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Frederik har altid haft et svagt punkt for Grønland. Som helt ung var han en del af Sirius-ekspeditionen. (Foto: Aller Media DK)

– Hvis man har en guide med, og man tager sine forholdsregler, er det ikke meget risikabelt.

– Men man skal tænke sig om, og man skal aldrig gøre det uden en guide, fortæller skiekspert og TV-vært Thomas Uhrskov.

Kronprinsen, som den seneste tid har haft sine uheld, blandt andet med et fald på en trappe i Amalienborg, havde da også en guide med sig i de grønlandske fjelde.

Skituren blev foreviget af guiden, som lagde et billede op på rejsearrangørens Instagram-side, hvor man kan se en glad kronprins og tre af hans venner i de smukke grønlandske omgivelser.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Kærligheden til alle former for skisport har Frederik altid haft. Heliskiing er da også kun for de rigtig dygtige, mener skiekspert Thomas Uhrskov. (Foto: All Over Press)

– Jeg må også bare sige: ”Øv, hvor er jeg misundelig”.

Kombinationen af Grønland og heliskiing, det gjorde jeg meget gerne, siger Thomas Uhrskov, som aldrig selv har prøvet den kombination på grund af den enormt høje pris.

En uge på heliskitur i Grønland vurderes til at koste i omegnen af 100.000 kr. pr. person.

Et egotrip

I en tid, hvor dronningens fødselsdag markerede den første glade begivenhed i kongehuset efter prins Henriks sygdom og død i februar, er det ikke alle, der forstår Frederiks valg på fødselsdagen.

– Forhistorien taget i betragtning er det sårende at gøre, siger forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen med henvisning til, at prins Henrik for alvor skabte røre, da han i 2015 i stedet for at fejre sin hustrus 75-års fødselsdag rejste til Venedig.

Fødselsdagen markerede en af de få gange i løbet af året, hvor hele familien kunne være samlet, og kunne vise sit sammenhold.

– Det er et egotrip, han er taget på.

– Dronningens fødselsdag var en markering af, at sørgeperioden efter Henriks død for alvor var slut. Så hvis man siger, at man ikke skal være til stede der, skal det altså ikke være for at tage på skitur, siger Jakobsen.

Næste store familiebegivenhed i den kongelige kalender er kronprins Frederiks egen 50-års fødselsdag den 26. maj.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close