Kongelige16. april 2018

Margrethe hyldet på sin fødselsdag: Derfor var Frederik der ikke

Dronning Margrethe fejrer i dag sin første fødselsdag som enke, men kronprins Frederik glimrer ved sit fravær
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20180416_pg_margrethe_78_0353.jpg
 Foto: Peter Grosen

I dag - den 16. april - fylder dronning Margrethe 78 år. Det er hendes første fødselsdag som enke, siden hendes ægtemand prins Henrik døde i 13. februar.

Traditionen tro trådte dronningen kl. 12 ud på balkonen på Christian IX's Palæ på Amalienborg og lod sig hylde af de mange fremmødte danskere.

Dronning Margrethe fik selskab på balkonen af sin familie - men hendes ældste søn kronprins Frederik glimrede ved sit fravær.

Kongehuset oplyser til Ekstra Bladet, at kronprinsen er rejst til Grønland i forbindelse med et privat ophold.

Tidligere på måneden takkede dronning Margrethe for den støtte, hun modtog, da prins Henrik gik bort.

Det gjorde hun, da hun traditionen tro blev budt velkommen på Fredensborg Slot med fakkeltog af Fredensborgs borgere.

Det er en tilbagevendende begivenhed, som også bød på fællessang og underlægningsmusik fra Hjemmeværnets Tambourkorps.

Fredensborg Slot har en særlig plads i det danske kongehus, og det var også her Prins Henrik sov ind om aftenen den 13. februar efter en længerevarende indlæggelse på Rigshospitalet med en lungeinfektion.

Prins Henrik ønskede selv at tilbringe sin sidste tid på Fredensborg Slot, men døde blot et halvt døgn efter, at han var ankommet til slottet i Nordsjælland.

Da det blev kendt, at prins Henrik var død valfartede Fredensborgs indbyggere og folk fra alle dele af Nordsjælland til Fredensborg Slot og lagde et veritabelt blomster-hav på slotspladsen.

Prins Henrik havde en særlig kærlighed til Fredensborg Slot, og de mange fakkelbærere på slotspladsen benyttede også lejligheden til at mindes den afdøde prins.

Flere hundrede almindelige Fredensborg-borgere var mødt op til et vemodigt og varmt gensyn med dronningen.

Fakkeltoget gik fra Fredensborg Station til slottet, hvor en smilende, vinkende dronning Margrethe modtog den store menneskemængde.

https://imgix.seoghoer.dk/fakler.jpg

(Foto: All Over Press)

Også Fredensborgs borgmester, Thomas Lykke Pedersen, mindedes prins Henrik i sin velkomsttale.

- Meddelelsen om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død blev modtaget med særlig stor sorg her i Fredensborg, for gennem mere end 50 år blev der knyttet stærke bånd mellem prinsen og byens borgere, sagde borgmester Thomas Lykke Pedersen i sin velkomsttale ifølge Frederiksborg Amts Avis. Og dronning Margrethe benyttede lejligheden til at takke Fredensborgs borgere for den varme og medfølelse de udviste over for den kongelige familie i forbindelse med prins Henriks død. - Det var særligt at være her på det tidspunkt. Jeg vil aldrig glemme, hvordan Fredensborg lagde blomster. Det var en stor glæde og støtte, sagde dronning Margrethe.

Sponsoreret indhold