Kongelige18. august 2021

Daisy dropper lillesøsters fødselsdag: Svigter Anne-Marie

Når dronning Anne-Marie fylder 75 år, bliver det uden storesøster Margrethe som gæst
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/daisy_8.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Da prinsesse Benedikte i 2019 fyldte 75, slog dronning Margrethe dørene op til Amalienborgs festsale med et brag af en fest for sin lillesøster.

Men når dronning Anne-Marie fylder 75 år den 30. august, er det med knusende tavshed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/daisy_3_9.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Anne-Marie og Konstantin, 81, er i dag flyttet tilbage til Grækenland efter mange år i eksil – så det er sjældent, at Margrethe og Anne-Marie mødes. (Foto: Lars H. Laursen)

For dronning Margrethe er ikke i nærheden af sin lillesøster på den halvrunde fødselsdag, som regenten ellers elsker at markere.

Ifølge kongehusets egen kalender beslutter Margrethe at lægge en del af sit årlige sommertogt i dagene omkring Anne-Maries fødselsdag – og det betyder, at det er borgerne i Thisted, der får æren af hendes selskab i stedet for lillesøsteren.

Hun kan ikke engang nå at besøge sin søster i dagene op til fødselsdagen, for fredag den 27. august er Margrethe til stede ved Aarhus Festuges gallaåbning, og på selve dagen er hun som nævnt i Thisted, inden hun om tirsdagen drager videre til Esbjerg.

Elsker egne fødselsdage

Det er Margrethe selv, der ubestridt bestemmer, hvornår sommertogtet skal afholdes – og da hun i snart 75 år har vidst, hvornår hendes søster fyldte halvrundt, kom det ikke som en overraskelse for hende.

Dronningen elsker ellers at markere fødselsdage.

Det har Anne-Marie – ironisk nok – selv afsløret.

– Hun elsker sin fødselsdag. At blive fejret, ligesom vores far gjorde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/daisy_5_3.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Konstantin og Anne-Marie tropper gladeligt op, hver gang Margrethe holder stor fest. (Foto: Hanne Juul)

Nu har jeg boet uden for Danmark i så mange år, og jeg kan ikke forstå, at man skal fejre den store fødselsdag hvert femte år.

Men sådan er det jo i Danmark, og det går hun meget op i. Der er hun meget dansk, sagde Anne-Marie til Ritzau i forbindelse med, at Margrethe selv fyldte 75 – og blev fejret efter alle kunstens regler.

Men Anne-Marie skal altså ikke regne med, at hendes storesøster tropper op på den yngste af de tre konge-døtres halvrunde dag.

Der er heller ikke noget i den kongelige kalender, der indikerer, at Margrethe har planer om at rejse til Grækenland, hvor Anne-Marie og gemal Konstantin bor i dag, for at sige tillykke i den nærmeste fremtid.

Ringer kun sjældent

I så fald ville det fremgå af kalenderen, at kronprins Frederik var regent.

Da Margrethe fyldte 70 år, var Anne-Marie og Konstantin med, og det samme var de, da hun fyldte 75, ligesom det var planen, at de skulle have været med, da hun fyldte 80 år.

Den fest blev dog aflyst på grund af coronasituationen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/daisy_4_7.jpg
 (Foto: Flemming Jeppesen)

– Der er ingen tvivl om, at vi kom endnu tættere på hinanden, da vores mor døde, har Anne-Marie fortalt om forholdet mellem de tre søstre, der ofte mødtes på Gråsten Slot. (Foto: Flemming Jeppesen)

Nu må Anne-Marie nøjes med et forkølet telefonopkald – hvis altså hun er så heldig.

For Margrethe har ingen mobiltelefon og er i det hele taget ikke glad for at tale i telefon.

Hun ringer kun, hvis der er noget, hun vil spørge om, eller noget bestemt, hun vil tale om, har Anne-Marie tidligere fortalt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/daisy_1_9.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Anne-Marie fejrer sin 75-års fødselsdag med den nærmeste familie – men altså ikke sin ældste søster. (Foto: Hanne Juul)

Fødselaren har ikke selv tænkt sig at gøre et stort nummer ud af, at hun fylder 75.

– Dronning Anne-Marie fejrer dagen privat med sin nærmeste familie, oplyser kongehuset til SE og HØR.

Utålelig storesøster

De fleste vil dog mene, at en storesøster er en del af den nærmeste familie, men Anne-Marie kommer altså til at spejde langt efter Margrethe. Om mellemste søster prinsesse Benedikte tager til Grækenland, vides ikke.

Hvis hun gør, kan hun og Anne-Marie mindes Benediktes 75-års fødselsdag den 29. april 2019, for her slog dronning Margrethe ud med armene og holdt en kæmpe fest for sin lillesøster på Amalienborg med masser af fine gæster, karetkørsel og anden pomp og pragt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/daisy_2_9.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Prinsesse Benedikte, 77, fik et brag af en fest af sin storesøster, Margrethe, da hun i 2019 fyldte 75 år. (Foto: Hanne Juul)

Og også her var Anne-Marie til stede for at fejre endnu en af sine søstre.

Selv om de tre søstre med alderen har fået et fint forhold, har Margrethe tidligere indrømmet, at hun som barn var en ulidelig storesøster.

– Jeg var en smadderforkælet unge og ganske utålelig som storesøster. Mit forhold til mine mindre søskende afspejler ikke den mest ærefulde side af min barndom, har Daisy fortalt.

Sponsoreret indhold