Kongelige6. marts 2020

Prinsesse Benedikte trodser myndighederne

Prinsessen er til stede til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200207_hjp5113.jpg
 Foto: Hanne Juul

Prinsesse Benedikte trodser myndighedernes anbefalinger i kølvandet på corona-virus og deltager i disse minutter i DV Hernings Dansk Varmblods Hingstekåring i Messecenter Herning.

Benedikte er lige nu Danmarks Rigsforstander og går altså direkte imod statsminister Mette Frederiksens anbefalinger. Der er mange tusinder samlet i messecenteret, og en af dem er altså den hesteinteresserede prinsesse.

– I forbindelse med regeringens anbefaling i forhold til arrangementer, der samler over 1000 mennesker, hæfter vi os ved, at der ikke er kommet et påbud fra myndighederne, men alene en anbefaling. Hvis regeringen havde den holdning, at det ville være uansvarligt at gennemføre arrangementet, ville vi have fået et pålæg, og det har vi ikke, skriver formand for Dansk Varmblod, Jan Pedersen på Facebook.

SE og HØR har fredag eftermiddag talt med pressechef for Dansk Varmblods Kåring, Britt Carlsen, der siger:

– Som det er nu, så fortsætter arrangementet, som det er.

På trods af regeringens anbefalinger...?

– Ja. Du kan læse den officielle meddelelse. Som du kan se, så kører vi jo videre i hvert fald.

Og prinsesse Benedikte er der altså nu?

– Ja...

Adskillige andre arrangementer med over 1000 mennesker samlet bliver i disse timer aflyst på stribe. I morgen afvikles Dansk Melodi Grand Prix således uden publikum.

– Vi udsender nye anbefalinger om større arrangementer. Vi opfordrer arrangører til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med over 1000 deltagere, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tidligere i dag.

Frederiksen sagde samtidig, at hun forventede, at arrangører ville efterleve anbefalingerne.

– Det er vigtigt, at alle lytter, men også følger de henstillinger, der kommer fra myndighederne, tilføjede statsministeren med alvorlig mine.

Kongehuset oplyser, at de henviser til arrangøren og har ikke kommentarer på nuværende tidspunkt.

Sponsoreret indhold