Kongelige 13. november 2018

Alex helt færdig med Margrethe

Grevinde Alexandras nye popeventyr er samtidig et endegyldigt adjø til både kongehuset og en stor erhvervskarriere. Det mener landets førende kongehusekspert.
(Foto: Thomas Laursen)

Wash me away, synger Alexandrasit nye popnummer af samme navn, og meget tyder på, at grevinden får sin vilje.

For med sin nye karriere som sangerinde vasker eksprinsessen effektivt Margrethe og co. helt ud af billedet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Per Jahnke)

54-årige grevinde Alexandra sprang for nylig ud som popsanger foran 1200 tilskuere på scenen i Malmö Arena – og hun nød hvert et sekund. (Foto: Per Jahnke)

Det mener i hvert fald forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen, som først noterede sig grevindens halverotiske portræt i foråret som en klar misser – og nu ser hendes orale værk som det sidste søm i den royale kiste.

– Hun kan være ved at brænde det hele af. Den samlede pakke er ikke ligefrem nogen julegave til dronningen. Det er det virkelig ikke.

– Hun melder sig ind i underholdningsbranchen – og i min optik lægger hun fuldstændig det royale bag sig nu.

– Der er ingen vej tilbage. Vi er ude over de dobbelte optrukne linjer, lyder den hårde dom over Alexandra, som indledte sin royale drøm, da hun kom til Danmark i 1995.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Hvad laver hun!? – Popsangen er ikke ligefrem en julegave til 78-årige dronning Margrethe, lyder analysen fra kongehusekspert Søren Jakobsen. (Foto: Claus Poulsen)

På niveau med reality

Alexandra var ellers på vej ind i varmen hos Margrethe igen efter skilsmissen fra fotografen Martin Jørgensen i 2015.

Den tidligere svigerdatter var blandt andet stand-in for regenten til et arrangement hos Ældre Sagen, og hun var også inviteret til dronningens store premiere på ”Nøddeknækkeren” i 2017.

Men opgøret med den finkulturelle og traditionsbundne Margrethe stopper dog ikke her.

For står det til Alex selv, kommer der endnu mere øreguf fra grevinden i fremtiden, og det er næppe P2-segmentet, der bliver tilgodeset næste gang.

– Alexandra placerer sig på et underholdningsniveau, der ligner Caroline Flemings og Janni Rees.

– Skal hun være forsidefrue næste gang? Jeg synes, det virker som reality.

– Maleriet var slemt, men nu stikker hun rigtig meget af i forhold til sin fortid. Alexandra sætter sig udenfor og kapper de bånd, hun har brugt en del år på at bygge op, da hun kom til landet, siger Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Waaauh! Grevinden tog forskud på sit frie liv i foråret, da hun lod sig portrættere i en yderst sensuel udgave. (Foto: Thomas Laursen)

Det kappede bånd gælder også for den erhvervskarriere, som ellers har været forbundet med Alexandra i mange år.

Bortset fra en bestyrelsespost i det schweiziske medicinalfirma Ferring Pharmaceuticals har den aldrig fået gang på jord, og efter sangdebuten er det nu helt udelukket at se Alexandra i en stor stilling.

– Hun brænder sine broer i forhold til erhvervslivet. Det er slut.

– Hun har lov til at vælge sin egen vej, men hun kommer til at mangle temmelig mange penge i 2020, fordi hun har frasagt sig apanagen.

– Hun får en anden tilværelse nu, og den bliver uden de sædvanlige forbindelser til overklassen, vurderer Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: MEGA)

Både prins Joachim og Margrethe skubbede på for at få 19-årige prins Nikolai i hæren, mens Alexandra tilsyneladende trodsede kongehuset og stemte for catwalken. Alex var også med på forreste række i Paris, da sønnike førte sig frem i blitzlyset. (Foto: MEGA)

Drop din titel

Netop fravalget af de 2,4 millioner kr. i årlig apanage – som forsvinder, når yngstesønnen prins Felix om to år fylder 18 – burde også betyde et farvel til grevindetitlen, lyder rationalet fra forfatteren.

For selv om Alexandra stopper den offentlige pengestrøm og med sine egne ord skal til at definere sin egen fremtid, bliver det stadig med hjælp fra den adelige titel.

– Jeg skal love for, at hun omsætter sin titel til markedsgøgl. Jeg synes, det er ren og skær udnyttelse af en grevindetitel.

– Hvorfor kommer den single nu? Det er, fordi Alexandra skal have solgt en bog i julehandlen, som hun i øvrigt ikke selv har skrevet.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold