Kendte3. september 2020

Sofie Linde med opråb: Jeg får for lidt

“X Factor”-værtens løn ligger slet ikke på det rette niveau, mener den 30-årige tv-darling, som i den forgangne uge stjal alle overskrifter.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Konflikter er der nok af, når Sofie Linde år efter år byder velkommen til “X Factor” med kontante Thomas Blachman i den ene af dommerstolene.

Men selv nu – midt imellem to sæsoner af talentshowet – fyger det med dårlig stemning.

Denne gang er det dog den altid sympatiske vært, der har slået op i ordbogen under både “kontant” og “kontanter”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/linde_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Den populære “X Factor”-vært Sofie Linde, 30, rykkede med showet fra DR til TV 2, men ærgrer sig over, at den nye arbejdsgiver ikke betaler det, hun selv synes, hun er værd. (Foto: Thomas Laursen)

Sofie Linde, 30, er nemlig så utilfreds med sin løn som “X Factor”-vært, at hun bragte det på bane ved årets “Zulu Comedy Galla”, som blev optaget i sidste uge og sendes på TV 2 Zulu på søndag.

Hun vil ikke have det samme som showets skaldede trækplaster får i løn, men værten fra 2016 og frem håbede, at hun kunne få bare det halve af Thomas Blachmans honorar for sine anstrengelser.

- Jeg bad ikke om en husbåd, jeg bad om en jolle, sagde hun fra scenen og gjorde samtidig sit lønkrav til en kønskamp.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/linde_4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

- Jeg bad ikke om en husbåd, jeg bad om en jolle, sagde Sofie Linde med henvisning til Blachmans flydende hjem på Christianshavn.
Sofie kan ellers godt skvulpe i sin egen pool hjemme ved Taarbæk-villaen.
Den købte hun og manden Joakim i 2018 for otte millioner kroner. (Foto: Dan Mariegaard)

- Vi kan godt lege den leg, at der ikke er forskel på mænd og kvinder. Det kan vi godt lege. Men det er bare ikke rigtigt, lød det.

Til gengæld havde hun angiveligt fået at vide af den TV 2-chef, hun forhandlede løn med, at Sofie var den bedst betalte kvinde på stationen.

Giver ingen mening

På TV 2 ryster kanalchef Lotte Lindegaard på hovedet over, at Linde skulle have fået sådan noget at vide.

- Jeg har aldrig nævnt noget om kvindelige værters lønniveau ved en lønforhandling. Det ville jeg aldrig sige, det giver overhovedet ingen mening, fortæller hun til Fagbladet Journalisten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/linde_2_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Klam trussel
Det var ikke kun lønnen, der var på dagsordenen til “Zulu Comedy Galla 2020”.
Sofie Linde smed også en bombe, da hun fra scenen afslørede en historie, fra dengang hun var 18 år og var til julefrokost i DR.
Ifølge Linde krævede “en stor tv-kanon” oralsex af den purunge kollega - og da Sofie afslog, ville han ødelægge hendes karriere.
Line bed dog ikke på, og hun har efterfølgende afvist at sige navnet på den truende tv-mand.
Hun blev efter showet i sidste uge kaldt til samtale hos DR, hvor man ønskede at starte en intern undersøgelse, men heller ikke her ville Sofie ud med navnet. (Foto: Thomas Laursen)

- Og jeg kan ikke genkende det, hun beskriver. Det giver overhovedet ingen mening for mig, for der er ikke forskel på mandlige og kvindelige værters løn i TV 2. Der er ikke noget at komme efter, siger Lotte Lindegaard.

Mangler vikar

Hvad halvdelen af Thomas Blachmans løn er, er ikke blevet offentliggjort, da “X Factor”-dommeren hverken vil eller må oplyse beløbet.

Men netop Blachmans hyre var også i fokus, da programmet rykkede fra DR til TV 2, hvor Remee krævede at få lige så meget ind på sin konto, som Thomas Blachman fik.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/linde_1_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Nogle gange går bølgerne højt mellem Sofie Linde og Thomas Blachman, 57. Men “X Factor”-værten beundrer dommerens løn. (Foto: Thomas Laursen)

Det ville Odense-stationen ikke betale, og så fik Ankerstjerne i stedet pladsen.

Så langt er Linde slet ikke gået, for det er stadig planen, at hun skal stå i spidsen for underholdningsshowet næste år.

Men TV 2 kommer til at justere lønbudgettet på programmet, for over for Ekstra Bladet bekræfter Lotte Lindegaard, at man bliver nødt til at hyre en vikar ind for Sofie Linde, som er gravid og skal føde i begyndelsen af det nye år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/linde_3_1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Selv om hun synes, hun burde tjene mere, ryger der stadig tre gange mere ind på fælleskontoen fra Sofie Linde, end der gør fra hendes mand, DR-værten Joakim Ingversen, 33.
Det afslørede Sofie i “Mads og Monopolet” tidligere i år. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det samme måtte DR gøre, da Linde i februar 2018 fødte datteren Trine.

Dengang var det barnets far, Joakim Ingversen, der tog tjansen som sin kones vikar, men han er stadig på lønningslisten hos DR.

null

Sponsoreret indhold