Kendte3. oktober 2017

Retsmøde i dag: Nye beviser klar mod 'Raket-Madsen'

En dommer skal i eftermiddag tage stilling til, om den drabssigtede ubåds- og raketentusiast Peter Madsen fortsat skal sidde bag tremmer. Specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi fortæller, at der er nye beviser klar mod den 47-årige drabssigtede, blandt andet den endelige obduktionsrapport samt oplysninger fra den computer, som Peter Madsen nægtede politiet adgang til
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket-madsen-13092017_0.jpg
 Foto: Politifoto/Scanpix

I dag får den drabssigtede ubåds- og raketentusiast Peter Madsen svar på, om han fortsat skal sidde bag tremmer – sigtet for drabet på den 30-årige freelancejournalist Kim Wall.

Siden det seneste retsmøde i begyndelsen af september har efterforskerne og politiet indsamlet flere beviser i den makabre sag, hvor Peter Madsen er sigtet for at have dræbt og parteret Kim Wall ombord på sin ubåd.

Blandt andet har politiet nu fået den endelige obduktionsrapport, lige som de også har fået et foreløbigt svar på, hvad der findes på den computer, som Peter Madsen nægtede politiet adgang til.

- Jeg kan bekræfte, at vi er i besiddelse af den endelige obduktionsrapport, hvoraf dele vil blive fremdraget i retten. Hvad der præcist bliver lagt frem, ønsker jeg ikke at komme ind på forud for retsmødet, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi til metroxpress og tilføjer:

- Der er intet, der tyder på, at mistankegrundlaget mod ham er svækket, og derfor vil vi begære ham varetægtsfængslet i yderligere fire uger, siger specialanklageren til avisen.

Peter Madsen udtalte mandag ifølge sin forsvarer, at han ikke frivilligt vil gå med til at blive bag tremmer – han vil i stedet kæmpe for at blive løsladt.

- Jeg kan oplyse, at der ikke bliver tale om en frivillig fristforlængelse, udtaler hans advokat Betina Hald Engmark mandag morgen til Ekstra Bladet.

Peter Madsen vil ikke selv være fysisk til stede under tirsdagens retsmøde, der begynde klokken 15.45, men vil være med via et videolink fra sin fængselscelle i Vestre Fængsel.

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Siden sidste retsmøde, der blev holdt i begyndelsen af september, har Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) i Glostrup analyseret indholdet på Peter Madsens computer.

Raketbyggeren har nægtet efterforskerne adgang til hans computer med henvisning til, at den indeholdt ”forretningshemmeligheder og tavshedsklausuler”, men under retsmødet 5. september tillod dommeren, at politiet påbegyndte arbejdet med den. Under dagens retsmøde vil politiet fremlægge, om der er fundet eventuelle beviser på Peter Madsens computer.

47-årige Peter Madsen har siddet fængslet, siden han 11. august 2017 blev reddet i land fra sin synkende ubåd Nautilus.

Til at begynde med fastholdt Peter Madsen, at hans gæst ombord ubåden – freelancejournalisten Kim Wall, 30 – var blevet sat af på Refshaleøen aftenen forinden – og at han derfor ikke kunne forklare, hvorfor hun var forsvundet.

Få dage senere indrømmede han dog, at hun var død under en ulykke ombord på ubåden.

Til politiet har Peter Madsen fortalt, at svenske Kim Wall døde ved en ulykke om bord på Nautilus, da hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet.

Han erkender 'usømmelig omgang med lig', da han siger, at han efter ulykken lempede Kim Walls lig ud af ubåden og gav hende 'en begravelse til søs'.

Efterforskerne har dog kunnet fastslå, at den torso, der blev fundet 21. august ved Amager, var blevet udsat for en ”bevidst partering”. Arme, hoved og ben var således blevet parteret ved en ”bevidst handling”.

Torsoen var ligeledes forsøgt punkteret med diverse stik, så gasser og luft i lunger og tarme ikke ville få den til at drive op mod havoverfladen. Peter Madsen har nægtet at have parteret Kim Wall og har fastholdt, at han 'begravede hende til søs' i hel tilstand.

De manglende lig-dele er endnu ikke blevet fundet.

I forbindelse med den sidste varetægt-forlængelse kom det frem, at Peter Madsen skal mentalundersøges.

Peter Madsen nægtede i første omgang at medvirke frivilligt ved en mentalundersøgelse, men ændrede mening, efter at anklageren havde meldt ud, at Peter Madsens manglende medvirken blot ville resultere i en tvangsindlæggelse, og at mentalundersøgelsen ville foregå under tvang og ikke ambulant.

Ved retsmødet i begyndelsen af september, var en af de mange ting, Peter Madsen blev udspurgt om af anklageren, hvorvidt han havde ekstreme sextendenser.

Blandt andet skulle Peter Madsen svare på, om han kom i S/M-miljøet.

- Det har jeg gjort, men jeg har ikke gjort det i lang tid, fortalte Raket-Madsen i retten. Han har aldrig lagt skjul på, at han har et åbent forhold til sin kone.

I retten slog han også fast, at han ikke har dyrket "kvælningssex".

- På nær en enkelt gang, hvor jeg bad en kvinde holde vejret, mens vi havde sex, lød det.

Samtidig fortalte han også, at han tidligere har været til "sex-venlige" fester.

- Jeg har været til såkaldte "sex-venlige"-fester, som er den type, jeg har været gladest for, forklarede han i retten.

Ifølge Ekstra Bladet har Peter Madsen tidligere i sin varetægtsfængsling valgt at gå i frivillig isolation.

Det er angiveligt sket for at undgå repressalier fra de øvrige indsatte i Vestre Fængsel. Der bliver traditionelt ikke set med blide øjne på forbrydelser mod kvinder og børn blandt indsatte i danske fængsler.

Peter Madsens celle er på cirka syv kvadratmeter. Der er et vindue med tråd-bjælker for, så det ikke er muligt at række noget ind eller ud af cellen.

- Man har et bord, en stol, et skab og et overskab til tallerkener og bestik. Og så har du et klædeskab med plads til fem bøjler, en håndvask i hjørnet og et lillebitte køleskab til eventuelle varer, som du køber i butikken. Og så er der en seng og et lille 22 tommer fjernsyn, har Kim Østerbye, der er formand for Fængselsforbundet, tidligere fortalt til BT.

Alt, hvad der hedder iPad, mobiltelefon, internet og andre elektroniske dingenoter, er forbudt i cellerne. Derimod har Peter Madsen fået udleveret en blyant, en lommeregner og papir til at slå tiden ihjel med.

Peter Madsen har ret til en times besøg om ugen, og det er op til ham selv at bestemme, hvem han vil have inden for murene i Vestre Fængsel.

Ifølge BT's oplysninger har han både haft besøg af sin hustru og sin forsvarsadvokat, Bettina Hald Engmark.

Sponsoreret indhold