Nyheder13. september 2017

Raket-Madsen skal tvangsindlægges

Det bliver sandsynligvis nødvendigt at tvangsindlægge Raket-Madsen alias Peter Madsen for at gennemføre mentalundersøgelse af den drabssigtede u-bådskaptajn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket-madsen-13092017.jpg
 Foto: Scanpix
Raket-Madsen alias Peter Madsen, der er sigtet for drab på den 30-årige svenske journalist Kim Wall, risikerer at blive tvangsindlagt. Det sker, hvis han nægter frivilligt at lade sig mentalundersøge i den spektakulære sag. Da Raket-Madsen skulle have forlænget sin varetægtsfængsling tirsdag i sidste uge var det et krav fra anklagemyndighedens side, at Peter Madsen skulle mentalundersøges. En sådan undersøgelse kan foregå ambulant under fredelige former med patientens medvirken. Men Raket-Madsen nægtede at lade sig mentalundersøge frivilligt, og derfor afgjorde dommeren i retsmødet, at han skal tvangsindlægges for på den måde at få gennemført mentalundersøgelsen af den 47-årige opfinder og u-bådskaptajn.

Raket-Madsen nægter fortsat

Og da Raket-Madsen ikke siden hen er kommet på bedre tanker, kan det ende med en tvangsindlæggelse. - Vi har ikke hørt andet, end at det forholder sig som ved fristforlængelsen, at han ikke ønsker at medvirke i mentalundersøgelsen, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen til BT. Hvis Raket-Madsen fortsat nægter at samarbejde omkring mentalundersøgelsen kan han ende med at være tvangsindlagt i flere måneder. Som udgangspunkt varer en mentalundersøgelse - i de tilfælde hvor der er tale om tvangsindlæggelse - mindst otte uger, hvor patienten er indlagt på en retspsykiatrisk afdeling og observeres løbende af læger og psykologer. - Vi observerer, hvordan vedkommende opfører sig sammen med andre patienter. Vi ser blandt andet på, hvordan hans kontakt er med andre, hvordan opfører han sig ved bordet, hvordan er hans personlige hygiejne, og hvordan sover han om natten. En undersøgelse tager typisk otte uger, men nogle gange, hvis en person slet ikke vil deltage, kan den tage flere måneder, før vi har, hvad vi skal bruge, siger ledende overlæge ved Retspsykiatrisk Ambulatorium på Aarhus Universitetshospital, Trine Arngrim, til BT. Derudover bliver der lavet test og indsamlet diverse oplysninger om Raket-Madsens opvækst og familierelationer. Raket-Madsen skal også igennem flere samtaler med en psykiater for at finde ud af, om han er sindssyg eller var sindssyg i gerningsøjeblikket.

Mangler stadig hoved, arme og ben

Peter Madsen er sigtet for drab på Kim Wall, som han havde med på reportagetur i sin u-båd Nautilus torsdag den 10. august om aftenen. Peter Madsen hævder, at Kim Wall døde ved en ulykke om bord, da hun fik en 70 kilo tung metalluge i hovedet. Han har siden fortalt, at han gav hende 'en begravelse til søs'. Peter Madsen er derfor også sigtet for usømmelig omgang med lig. Godt ti dage efter Kim Walls forsvinden fandt politiet Kim Walls parterede torso i vandet ved Amager på tip fra en borger. Politiet kunne konstatere, at hoved, arme og ben var skåret af torsoen ved en bevidst handling. De manglende ligdele er endnu ikke fundet.

Nægter at have parteret Kim Wall

Peter Madsen har til politiet oplyst, at han smed Kim Walls lig i havet i hel tilstand, og han nægter at have parteret hende. Raket-Madsen blev reddet i land fra sin synkende ubåd UC3 Nautilus fredag formiddag, 11. august. På dét tidspunkt hævdede han, at han aftenen forinden klokken 22.30 havde sat Kim Wall af på Refshaleøen. Kim Wall var allerede meldt savnet af sin kæreste, der var blevet bekymret, da hun ikke var vendt hjem fra sin reportagetur som ventet. Raket-Madsen blev anholdt kort efter og sigtet for drab efter straffelovens §237. Dagen efter erkendte Raket-Madsen under grundlovsforhøret i Københavns Byret, at Kim Wall var omkommet ved en ulykke ombord på Nautilus, og at han efterfølgende havde valgt at ”begrave liget til søs”. Hvornår mentalundersøgelsen af Raket-Madsen går i gang er fortsat uvist. SE og HØR har her samlet det fulde overblik over dét, der er godt i gang med at blive Danmarks mest bestialske drabssag. Galleri - billeder fra sagen:

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold