Kendte13. august 2021

Nu sker det: Britneys far træder af som officiel værge

Popstjernens far, Jamie Spears, har langt om længe accepteret, at datteren ikke ønsker, at han varetager hendes formue
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det har stået på i mere end 13 år, men nu ser det ud til, at fremtiden er betydeligt lysere for den amerikanske popprinsesse Britney Spears.

Torsdag aften dansk tid har sangerindens far, Jamie Spears, nemlig accepteret, at hun ikke længere ønsker at have ham som sin officielle værge.

Det skriver TMZ.

Ifølge nye retsdokumenter har den 69-årige Jamie Spears sagt ja til at træde tilbage, og at han i den forbindelse agter at samarbejde med retten i Los Angeles, så det bliver en ordentlig overgang for den værge, der skal overtage.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/britney-spears-2021.jpeg
 Foto: MEGA

Britney Spears har vundet første del af kampen mod det kontroversielle værgemål. Jamie Spears træder nemlig tilbage. (Foto: MEGA)

Han mener dog fortsat ikke, at det egentlig er nødvendigt for ham at træde tilbage.

- Der er faktisk ingen egentlige grunde til at suspendere eller fjerne hr. Spears som værge af ejendommen. Og det er i den grad til diskussion, hvorvidt en ændring af værgemålet på dette tidspunkt er i frøken Spears' bedste interesse, lyder det fra Jamie Spears.

- Selvom hr. Spears ikke desto mindre er blevet mål for utrættelige og uberettigede angreb, mener han ikke, at en offentlig krig med sin datter om hans fortsatte tjeneste som hendes værge vil være i hendes bedste interesse. Så selvom han må bestride denne uberettigede anmodning om at få ham fjernet, så har hr. Spears til hensigt at samarbejde med domstolen og sin datters nye advokat for at forberede en ordentlig overgang til den nye værge.

Har reddet sin datter

I de samme retsdokumenter afslører Jamie Spears desuden, at den Grammy-vindende popstjerne i årevis også har været i krig med sin mor, Lynne Spears.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/britney-2007-01.png
 Foto: MEGA

Britney klippede sig skaldet en vinternat i Los Angeles i 2007. Året efter var hun en umyndiggjort kvinde. (Foto: MEGA)

"Toxic"-sangerinden nægtede blandt andet at se moderen, da hun var indlagt på en psykiatrisk afdeling i 2019.

Jamie Spears mener selv, at han har været med til at redde Britneys liv, da hun var "i krise og desperat havde brug for hjælp". Her hentyder han til indlæggelsen i 2008, hvor Britney blev hentet af en ambulance i sit hjem i Calabasas og kørt til en psykiatrisk afdeling. Her var hun indlagt i flere dage på en såkaldt 5150. En indlæggelse, der foretages, hvis man mener, at patienten er til fare for sig selv eller andre.

- Hun led ikke kun mentalt og følelsesmæssigt, men hun blev også manupuleret af gribbe og kom i financiel nød. Hr. Spears kom sin datter til undsætning for at beskytte hende.

Britneys far understreger desuden, at han aldrig nogensinde har tvunget hende til hverken at optræde eller gøre andre ting, hun ikke har haft lyst til. Det siger han til trods for, at Britney selv har udtalt, at hun flere gange har været nødsaget til at arbejde mod sin vilje.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega419296_006.jpg
 Foto: MEGA

Britney har ikke haft det nemt, men nu ser fremtiden muligvis lysere ud for popstjernen. (Foto: MEGA)

Britneys advokat er skuffet

Britneys advokat, Mathew Rosengart, er tilfreds med udviklingen i sagen om værgemålet.

- Vi er glade, men ikke nødvendigvis overraskede over, at Hr. Spears og hans advokater endelig indser, at han skal fjernes. Vi er dog skuffede over deres fortsatte skammelige og forkastelige angreb på frøken Spears og andre.

Det forventes, at den nye værge bliver en amerikansk revisor ved navn Jason Rubin. Han skal i stedet for Jamie Spears have ansvaret for at forvalte Britneys formue på omkring 60 millioner dollars.

#FreeBritney-bevægelsen har sammen med New York Times-dokumentaren "Framing Britney Spears", der udkom tidligere i år, sat fornyet fokus på sagen om popstjernen, der har været underlagt det kontroversielle værgemål siden 2008.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/megar106607_1_0.jpg
 Foto: MEGA

Ambulancen, der i 2008 hentede Britney og kørte inde på psykiatrisk skadestue, omringet af paparazzifotografer, der ville have et skud af popstjernen. (Foto: MEGA)

Her fik hun et sammenbrud og nægtede at overlevere de to sønner, Jayden James og Sean Preston, til eksmanden Kevin Federline. Kort tid herefter blev hun indlagt på psykiatrisk afdeling, og herfra gik der ikke mange uger, før hun officielt var umyndiggjort.

Umyndiggørelsen har blandt andet betydet, at Britney ikke har haft kontrol over sin egen økonomi, hvor hun bor og arbejder, hvem hun er kæreste med, og hvem hendes venner er.

Næste høring i sagen forventes at blive afholdt den 26. september i retten i Los Angeles.

Sponsoreret indhold