Kendte24. juni 2021

Britney Spears i retten: De har ødelagt mit liv

Popstjernen fortalte hele sandheden, da hun onsdag aften talte til en dommer og bad om at få sit liv og sine rettigheder tilbage
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Onsdag aften kom øjeblikket, som Britney-fans har ventet på i mere end 13 år.

Den 39-årige popstjerne talte nemlig til en dommer under en høring i Los Angeles i forbindelse med det værgeskab, hun siden 2008 har været underlagt, og som hun nu ønsker skal få en ende.

Britney bad blandt andet dommeren om at slutte det "krænkende" værgemål, der har kontrolleret hver en del af hendes professionelle og private liv i årevis, og som desuden har givet hendes far, Jamie Spears, fuld kontrol over hendes 374 mio. kr. store formue.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/britney-spears-2021.png
 Foto: Ritzau Scanpix

Britneys far, Jamie Spears, har siden 2008 styret alle aspekter af popstjernens liv, men nu har hun fået nok. (Foto: Ritzau Scanpix)

- Han elskede et hundrede procent, at han havde kontrol over mig, lød ordene fra Britney om sin far, da hun virtuelt var med til høringen onsdag aften dansk tid.

- Jeg har løjet og fortalt resten af verden, at jeg er okay og glad. Jeg har været i benægtelse. Jeg har været i chok. Jeg er traumatiseret, fortsætter hun.

- Men nu fortæller jeg jer sandheden. Jeg er ikke lykkelig. Jeg kan ikke sove. Jeg er så gal, at det er vanvittigt. Jeg græder hver dag.

Ifølge de personer, der var til stede ved retten i Los Angeles talte Britney både enormt hurtigt og med enormt meget passion i stemmen, og det var helt tydeligt for enhver, at den Grammy-vindende sangerinde havde meget på hjerte.

Hun bad desuden også dommeren, Brenda Penny, om at gøre en ende på værgemålet uden at det måtte kræve en evaluering.

- Jeg tror i sandhed på, at det her værgemål er korrupt. Det er mit ønske og min drøm, at det skal slutte.

De tog mine penge, mit pas og min frihed

Britneys udtalelser kommer måneder, efter hendes advokat, Samuel D. Ingham, anmodede om at få Britneys far fjernet som den ansvarlige for sangerindens formue.

I april bad Ingham desuden dommeren om at give Britney lov til at tale i forbindelse med sagen, hvilken der blev givet godkendelse til. På daværende tidpunkt blev det ikke afsløret, hvad Britney gerne ville sige i retten, men det ved vi altså nu.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega764596_008.jpg
 Foto: MEGA

Fans har flere steder i verden samlet sig og demonstreret mod værgemålet. Her er fans fotograferet i Soho i London onsdag eftermiddag. Også i Los Angeles var hundredevis af fans mødt op for at støtte popprinsessen. (Foto: MEGA)

- Jeg vil høres, og jeg fortæller jer det her igen, så I måske kan forstå dybden og omfanget af den skade, de har gjort mod mig dengang, kunne Britney høres sige over det, der menes at være en telefonforbindelse.

"Toxic"-sangerinden sammenligner værgemålet med at være fanget som slave.

- I Californien er sexslaveri det eneste, der kan sammenlignes med det her, hvor man får nogen til at arbejde mod deres vilje, tager alle deres ejendele fra dem, deres bankkort, kontanter, telefon og pas.

Britney afslører også, hvordan hun er blevet tvunget til at indtage det humørstabiliserende stof Lithium. I den forbindelse fortæller hun, at hun følte sig fuld og ikke var i stand til at tage vare på sig selv, ligesom hun heller ikke følte sig i stand til at føre en samtale.

- Jeg var bange, siger hun.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega419296_001_0.jpg
 Foto: MEGA

En grædende Britney Spears fotograferet i september 2007, da nedturen var på sit højeste. Ikke mange måneder senere overtog Jamie Spears kontrollen over hendes liv. (Foto: MEGA)

Må ikke blive gift eller få børn

Britney kommer også med chokerende afsløringer om, at hun ikke har fået lov til at gifte sig med sin kæreste, Sam Asghari, ligesom værgemålet heller ikke har givet hende tilladelse til at få et barn.

- Jeg har en IUD (spiral, red.) i min krop lige nu, der sørger for, at jeg ikke kan få et barn, og mine værger vil ikke give mig lov til at gå til lægen og få den fjernet, siger hun og fortsætter:

- Jeg føler, de har rottet sig sammen mod mig. Jeg føler mig mobbet, og jeg føler mig udelukket og alene.

Britney Spears har været underlagt det kontroversielle værgemål, siden hun i 2008 fik et sammenbrud og nægtede at overlevere de to sønner, Jayden James og Sean Preston, til eksmanden Kevin Federline. Kort tid herefter blev stjernen indlagt på psykiatrisk afdeling, og herfra gik der ikke mange uger, før hun officielt var umyndiggjort.

Umyndiggørelsen har blandt andet betydet, at Britney ikke har haft kontrol over sin egen økonomi, hvor hun bor og arbejder, hvem hun er kæreste med, og hvem hendes venner er.

Sagen om Britney fik fornyet opmærksomhed, da The New York Times tidligere på året havde premiere på dokumentarfilmen "Framing Britney Spears", der gik i dybden med popstjernes liv, og hvad der har ledt til, at hun ikke længere bestemmer noget som helst selv.

Den såkaldte #FreeBritney-bevægelse fik i den forbindelse også kastet lys over sig, hvilket har betydet, at flere har fået øjnene op for den mystiske konstellation, som en af vor tids største popstjerner har levet under i mere end et årti.

Om retten i Los Angeles har tænkt sig at opfylde Britneys anmodning, vides endnu ikke.

Sponsoreret indhold