Kendte 16. april 2019

Nørden vender hjem

Den 27-årige skuespiller Mikkel Hilgart behøver kun at skrue bare lidt op for sig selv, når han spiller kloge-Peter i Charlie-serien.
(Foto: Kaspar Wenstrup)

Der er et stort opbrud i livet på vej for skuespilleren Mikkel Hilgart.

Den 27-årige ”Sygeplejeskolen”-stjerne har sagt sit faste job på Aarhus Teater op og flytter i løbet af sommeren til København efter syv år i smilets by.

– Nu synes jeg, at jeg savner mine venner og min familie. Så da der var noget arbejde i København, der rørte på sig, tænkte jeg: ”Nu skal det være nu!”, fortæller den gamle Birkerød-dreng.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Singlefyren glæder sig til at komme tilbage til den by, hvor familie og venner bor. – Man opdager jo, at der er meget længere fra København til Aarhus end den modsatte vej. Og mine venner har ellers været gode til at besøge mig, siger han. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg har efterhånden også finansieret hele DSB med ture frem og tilbage.

Mens vi optog ”Sygeplejeskolen”, har jeg spillet forestillinger i Aarhus om aftenen og er pendlet til Roskilde om natten for at optage om dagen og så tilbage til Jylland.

Det skulle jeg holde ud i fem uger.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvor skal jeg sove i nat?

Flytningen betyder selvfølgelig, at Mikkel Hilgart har brug for et nyt sted at bo, og det arbejder han hårdt på.

”Jeg ryger ikke, jeg er ansvarsfuld, jeg har en sund økonomi, jeg har ordenssans”, lyder det i et opslag, som Mikkel har brugt til at finde et sted at bo.

Det kunne næsten lyde som noget, Peter Rømer, den nørdede og lidt socialt akavede sygeplejestuderende, som Hilgart spiller i TV2 Charlie-serien, kunne have forfattet.

– Peter havde nok skrevet nogenlunde det samme, og vi har da også det til fælles, at vi ikke ryger, og vi har begge en god ordenssans.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV2/Mike Kollöffel)

– Jeg kan godt blive irriteret på Peter, fordi han er så lang tid om at komme ud over stepperne, siger Mikkel om sin figur, der her taler med kollegaen Axel spillet af Jakob Åkerlind. (Foto: TV2/Mike Kollöffel)

– Men det gode ved sådan en karakter er, at man kan skrue fuldt op for noget.

– Nu søger jeg en bolig, og folk vil da helst give deres lejlighed til sådan en som Peter, siger Mikkel, som kan se meget af sig selv i gennembrudsrollen.

– Han er en god fyr, som er supernørdet og videbegærlig, og det kender jeg også fra mig selv – lysten til at suge alting til sig.

Så det er dejligt at spille en karakter, hvor jeg kan skrue helt op for det træk, så jeg har en undskyldning for at nørde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

Mikkels første store rolle uden for teatret var i ”Guldkysten” fra 2015 sammen med stjerner som Jakob Oftebro og Danica Curcic. (Foto: Mikael Rieck)

Passer vaccinen?

– Jeg kan ret godt lide viden. Også meget forskellig viden, og det er ikke, fordi jeg skal vinde Trivial Pursuit med den, jeg kan bare godt lide at kunne sætte ting i sammenhæng.

Når man filmer en serie som denne, kan vi pludselig stå i en situation, hvor vi mangler lidt tekst om en sygdom, der udvikler sig.

– Der kan man så kigge på, hvad der egentlig skete i december 1958. Hvad blev der opfundet af vaccine lige der? Det synes jeg er sjovt, siger Mikkel Hilgart.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Anna Stokholm, 31, er en eftertragtet dame i ”Sygeplejeskolen”, hvor hendes Lis har fanget blikket hos både Peter og Christian, der spilles af Thue Ersted Rasmussen, 33. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Hvordan Peter får behandlet patienterne og samtidig sendt forelskede blikke til kollegaen Lis, kan man følge hver søndag aften på TV2 Charlie, hvor 2. sæson af ”Sygeplejeskolen” er godt i gang.

Sponsoreret indhold