Nalina og Noor fra ”De sjældne danskere”: De bedste venner

For nylig købte familien en ladcykel, så det er lettere at komme ud i den friske luft. Og der er selvfølgelig også styr på cykelhjelmene til både Nalina og Noor.

For nylig købte familien en ladcykel, så det er lettere at komme ud i den friske luft. Og der er selvfølgelig også styr på cykelhjelmene til både Nalina og Noor.

(Foto: Privat)

Det kan godt være, at hverdagen lige nu er sat på ufrivillig pause. Der er ingen børnehave, ingen vuggestue, ingen legeaftaler – og ingen besøg af familiemedlemmer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Efter planen starter Nalina i sfo i starten af juni, og Kasper begynder på sit job som salgsleder i Bauhaus igen. Indtil da nyder de at spille bold og lege. (Foto: Privat)

Men det betyder langtfra, at 5-årige Nalina og lillebror Noor på godt et år er tynget af isolation og coronakrise. Tværtimod.

De to charmerende spilopmagere fra TV 2-succesen ”De sjældne danskere” stortrives hjemme i Ringsted sammen med mor og far, 29-årige Karina og Kasper Arensbach, 30.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kasper og Karina forseglede deres kærlighed ved et romantisk bryllup 10. august 2019. (Foto: Privat)

– De har det bare så godt og sjovt sammen. De leger og pjatter med hinanden og har virkelig fået et tæt bånd til hinanden. Det har været sundt for os at mærke, at livet kan være virkelig skønt, selv om de ydre omstændigheder er så utrygge, fortæller mor Karina.

Aldrig haft det bedre

Familien valgte den 13. marts at isolere sig fuldstændig. Lille Noor – der ligesom storesøster Nalina har Sticklers syndrom – er én af dem, der er særligt udsatte. Hans luftveje er skrøbelige, så familien vil for alt i verden undgå, at han bliver ramt af den frygtede coronavirus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kærligheden mellem de to er ikke til at tage fejl af. (Foto: Privat)

Tiden hjemme har dog kun gjort noget godt for den lille knægt, der kom til verden i januar 2019.

 

– Noor har aldrig haft det bedre, og han har aldrig udviklet sig så godt, som han gør nu. Han har taget to kilo på, han har smidt sin sonde og spiser helt selv, hvilket er en fest for ham.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der findes ikke noget bedre end at hygge i sofaen sammen med sin mor og søster. (Foto: Privat)

Han kan se, at storesøster render rundt, og så vil han da også selv. Så nu insisterer han på at holde os i hånden og gå rundt, siger Karina.

Slut med lille pige

Også Nalina nyder hjemmeisolationen, selv om hun selvfølgelig savner sine børnehavekammerater. Hun leger med lillebror og lærer ham en masse spilopper. I næste måned fylder hun seks år, og Nalina er bestemt klar over, at hun så er ved at være en stor pige.

– Vi forhandler både sengetider, og hvad man må og ikke må.  Vi må ikke kalde hende ”lille pige” eller ”skatter” mere, for nu er hun den store pige, der kun vil kaldes Nalina, fortæller Karina og griner højt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En stolt storesøster på tur med lillebror. (Foto: Privat)

En kuffert med enhjørninge står lige nu højt på Nalinas ønskeseddel, for hun elsker at rejse.

– Vi havde planlagt at fejre hendes fødselsdag med en uge i Jesperhus, men vi ved ikke, om det kan lade sig gøre på grund af coronaen. Så lige nu siger vi ikke noget til hende, for det ville være så hårdt at skulle skuffe hende.

Men vi håber virkelig, at vi kan opfylde hendes største ønske om at komme i Jesperhus på hendes fødselsdag.

Hård start på livet

Nalina smeltede alle danskeres hjerter, da hun medvirkede i TV 2’s ”De sjældne danskere”. Her strålede stoltheden og kærligheden om kap, da hun blev storesøster til Noor.

Der gik dog en måned, før lille Noor kom hjem fra hospitalet. Han fik en hård start på livet med sygdom og et langt ophold på hospitalet. Det fik flere danskere til at påpege, at Karina og Kasper burde have valgt ham fra, nu hvor de vidste, at han også havde det sjældne syndrom.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Noor havde en hård start på livet – i dag stor-trives han. (Foto: Privat)

– Vi ved, at nogle mener, at et liv med Sticklers ikke er værd at leve. Men det er deres holdning.

Vi ved, at vores børn kan få et godt og indholdsrigt liv. Kasper (der selv har syndromet, red.) har ikke noget syn på det ene øje, og han har da både spillet fodbold, cyklet til Paris to gange og fået job som salgsleder. Han har jo udrettet en hel del, fortæller Karina.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Selv om Nalina ikke er i børnehave, skal der stadig være opgaver at løse. Her står den på matematik på fliserne. (Foto: Privat)

Og med deres smil, grin og frække narrestreger er Karina da heller ikke et sekund i tvivl om, at hendes to børn er præcis, som de skal være:

– På trods af både sygdom og en uheldig start på livet har Noor det godt, og han skal nok klare sig. Vi vil gerne vise hele Danmark, at vi har to seje børn, der både er stærke og trives.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close