Hjerteskærende: Tre små brødre kæmper med den samme sjældne sygdom

Foto: Privat/GoFundMe

Aaron og Angie Rushs tre drenge - 5-årige Tristan, 3-årige Caison og 7 måneder gamle Carter - er alle blevet diagnosiseret med en sjælden kræftform. 

- Det var et chok, og det var en overraskelse. Det var meget følelsesladet. Det er nogle gange svært at håndtere. Men de er sådan en velsignelse, siger Angie til HLN. 

Drengene har fået diagnosen "retinoblastom", som er en sjælden kræfttype, der kan opstå i børns første leveår. 

Artiklen fortsætter under billedet... 

Trods den skræmmende sygdom, har drengene masser af gåpåmod (Foto: privat/GoFundMe)

Der er tale om en ondartet svulst i øjets nethinde. Cirka fem børn bliver hvert år ramt af sygdommen i Danmark. 

Som barn kæmpede moren, Angie, selv også mod samme kræftform. Og hun vidste, at der var 50 procent risiko for at hun ville videregive sygdommen til sine børn. Men hun havde aldrig i sin vildeste fantasi troet, at alle hendes tre børn ville få diagnosen. 

- Men jeg har klaret mig godt. Jeg er lærer, og jeg håber, at jeg kan gøre en forskel, siger Angie. 

Tristen var bare fire uger gammel, da han fik diagnosen. Caison blev allerede diagnosticeret ved fødslen, mens Carter blev født kræftfri. 

Artiklen fortsætter under billedet... 

Behandling omfatter kemo, skanninger og laserbehandlinger (Foto: Privat/GoFundMe)

Men da den lille dreng var seks måneder gammel, opdagede lægerne to svulster i hans øjne. Sidste måned startede den lille fyr op på kemoterapi. 

Familien har været nødt til at sælge deres hjem i en forstad til Atlanta i staten Georgie, for at få råd til de tre drenges omfattende behandling. 

Familien bor nu hos andre familiemedlemmer og har startet en GoFundMe for at skrabe nogle penge sammen til de små drenges kamp om at blive rask. 

Artiklen fortsætter under billedet... 

(Foto: Privat/GoFundMe)

- Vi er nødt til at ofre os, siger Aaron til CNN. 

- De har ikke haft nogen nye svulster i meget lang tid. De går stadig til tjek, og de bliver skannet, og lægerne holder godt øje med dem. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close