Kendte27. februar 2023

Mille Lehfeldt om faderens død: Jeg savner ham meget

“Dansegarderoben”- stjernen kæmper stadig med det store savn, efter hendes far, Stig Hoffmeyer, i efteråret gik bort
Mille Lehfeldt
– Det er jo et kæmpesavn for os alle sammen, siger Mille Hoffmeyer Lehfeldt, 43, om sin fars død i november.
 Foto: Jesper Sunesen

LÆS OGSÅ: Jakob Oftebro fortrød sin rolle i “Dansegarderoben”

I mørke og råkolde november mistede Mille Hoffmeyer Lehfeldt, 43, sin far, skuespilleren Stig Hoffmeyer, som gik bort i en alder af 82 år.

Og “Dansegarderoben”-stjernen lægger ikke skjul på, at sorgen stadig fylder meget hos hende.

– Det er jo et kæmpe savn for os alle sammen. Og det er et stort savn stadigvæk.

– Det er klart, at det nok tager noget tid. Det er meget hårdt, synes jeg, lyder det tydeligt berørt fra Mille Lehfeldt til SE og HØR.

Mille Lehfeldt og Stig Hoffmeyer
Mille med sin far, skuespiller Stig Hoffmeyer, i dirigentkonkurrencen “Maestro” i 2012.
 Foto: Birger Storm

Mille Lehfeldt ønsker ikke at gå nærmere ind i, hvad hendes elskede far døde af, men hun vil gerne fortælle, at han også var syg, da hun i foråret sidste år optog TV 2- serien “Dansegarderoben”, som hun for tiden er aktuel i.

Flere familier

Udover TV 2-serien er Mille Lehfeldt for tiden i gang med optagelser til den anden sæson af DR-hittet “Carmen Curlers”, hvori hun spiller overklassefruen Vita Mosholt.

– Og så arbejder jeg med Platt-Form. Vi har lidt i støbeskeen, røber Mille, som på nuværende tidspunkt ikke kan fortælle mere om projektet med satiregruppen, hun har med Jakob Fauerby og Laus Høybye.

Laus Høybye, Mille Lehfeldt og Jakob Fauerby
Sammen med vennerne Laus Høybye, 44, og Jakob Fauerby, 45, skaber Mille gak og grin i satiregruppen “Platt-Form”, som for tiden arbejder på nyt materiale.
 Foto: Mikael Rieck

Når hun ikke står på scenen eller foran kameraet, nyder Mille tid med familien i hjemmet i Hovedstadsområdet.

– Jeg kan rigtig godt lide at være sammen med mine børn, med min mand og med min mor, siger Mille, som sammen med Sophus Windeløv Kirkeby, der er søn af filmproducer Vibeke Windeløv og maleren Per Kirkeby, har sønnerne Ferdinand på seks og Osvald på fire år.

– De er min førsteprioritet, lyder det fra Lehfeldt om samværet med familien.

Noget på hjerte

Skuespilleren sætter pris på det sted, hun er i sit liv i dag, hvor hun laver sine egne ting med Platt-Form, men hun samtidig får mulighed for at portrættere mange forskellige kvindetyper.

– Det, synes jeg, er meget givende, meget udfordrende og sjovt, siger Lehfeldt.

Mille Lehfeldt og Kaya Toft Loholt
Lige nu er Lehfeldt i gang med optagelser til anden sæson af DR-serien “Carmen Curlers”. Her med unge Kaya Toft Loholt, som spiller hendes datter, Kirsten, i serien.
 Foto: DR/Tine Harden

– Arbejdsmæssigt drømmer jeg om at blive ved med at lave noget, der har noget på hjerte. Det synes jeg virkelig, jeg gør lige nu.

– Jeg synes, det giver mening i det her fag, når man får lov at beskæftige sig med projekter, der vil noget – som for eksempel “Dansegarderoben”, forklarer hun og fortsætter:

– Jeg synes, der er meget på hjerte her – og det synes jeg også, der er i “Carmen Curlers", og at vi har med Platt-Form.

– Det giver ekstra mening at være i et fag, hvor man jo ikke redder liv eller gør noget på dén måde – men at man så alligevel føler, man kan være med til at gøre en forskel ved at belyse nogle ting, som er vigtige for ungdommen – og for alle generationer i virkeligheden

Andrea Heick Gadeberg og Mille Lehfeldt
– Jeg synes, der er meget på hjerte her, mener skuespilleren om TV 2-hittet “Dansegarderoben”. Her bl.a. med seriens Mimi – spillet af Andrea Heick Gadeberg, 24.
 Foto: TV 2/Tine Harden

Adspurgt, hvad hun har af drømme på privatfronten, lyder det:

– Der har man bare lyst til at blive ved med at være rask – og have tid til at være sammen, siger seriestjernen, som føler, hun er et godt sted i sit liv.

– Jeg har en familie, og vi er raske. Det, synes jeg, er et meget godt og taknemmeligt sted at være.

Sponsoreret indhold