Kendte12. februar 2023

Marie Bach Hansen er ”smilende” Sussie: Perfekt og pinefuldt

Serien om Cirkus-revyens dansepiger i 1970’erne har været det ideelle job for skuespilleren, som elsker både show og glitter og den smertefulde historie
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
”Dansegarderoben”s hovedperson: Sådan kan Marie Bach Hansen se sig selv i Sussie
 Video: Aller TV, Simone Baadsgaard

LÆS OGSÅ: Marie Bach Hansen viser sit sande jeg: Smider masken

Scenen er sat i Cirkusrevyen i 1970’erne, hvor vi allesammen kender navnene på mandlige stjerner som Dirch Passer, Preben Kaas og Jørgen Ryg.

Men nu er spotlyset i stedet vendt mod den anonyme flok af piger, der danser lige bag mændene.

I TV 2-dramaserien ”Dansegarderoben”, der er skrevet af makkerparret Ditte Hansen og Louise Mieritz, er de otte dansepiger i fokus.

En af dem bliver spillet af 37-årige Marie Bach Hansen.

Og Marie var ikke i tvivl, da hun blev spurgt om hun ville have rollen som konkurrencedanseren Sussie, som bærer rundt på en smertelig hemmelighed.

Marie Bach Hansen
For Marie har det krævet meget indlevelse at spille Sussie, som er i en konstant stresstilstand.
 Foto: TV 2/Tine Harden

- Det er den perfekte rolle til mig, fordi det er en fortælling med substans, men samtidig også med show og dans.

Jeg har også altid været forelsket i Ditte og Louise, og det har været så fedt at arbejde med dem, fortæller Marie Bach Hansen, da SE og HØR møder hende.

I lære hos Bendixen

Sammen med de syv andre kvindelige skuespillere har Marie været i skarp træningslejr for at få hæl og tå til at pege i de rigtige retninger.

- I to-tre måneder gik vi til dans hos Niclas Bendixen.

Marie Bach Hansen
De otte ”dansepiger” i serien (fra venstre): Nanna Finding Koppel, 26, Mille Lehfeldt, 43, Rebecca Rønde Kiilerich, 35, Coco Hjardemaal, 28, Olivia Joof Lewerissa, 34, Marie Reuther, 26, Marie Bach Hansen og forrest Andrea Heick Gadeberg, 24.
 Foto: TV 2/Tine Harden

Vi otte skuespillere mødtes på samme måde, som vores karakterer mødes i serien: På et dansegulv, uden at vi kendte hinanden i forvejen, fortæller Marie, og mindes hvordan hun svævede henover dansegulvet af bare begejstring.

- Det var vildt sjovt. Jeg elsker at danse, og lære koreografi og nørde hvordan bevægelserne skal være.

Men det er svært. Jeg har virkelig fået stor respekt for showdansere. De får bevægelserne til at se så nemme ud, smiler hun.

Voldspsykopat og offer

”Dansegarderoben”-karakteren Sussie gemmer bag sit smil en grufuld hemmelighed: Hun bliver udsat for vold af sin mand, Robert.

Men Sussie deler ikke sine hemmeligheder med nogen, for det, hun oplever, er både skamfuldt og ydmygende.

Jakob Oftebro
Sussies voldelige mand Robert spilles af norsk-danske Jakob Oftebro, 37.
 Foto: TV 2/Tine Harden

- Sussie er stresset og er i alarmberedskab. Det har været en udfordring at spille.

Jeg har følt stor ærefrygt, fordi jeg ved, at hendes historie er baseret på nogle virkelige fortællinger, fortæller Marie Bach om sin rolle, som har sat mange tanker i gang hos skuespilleren.

- Det er forfærdeligt, at der er kvinder, der skal leve i voldelige forhold, og fordi jeg har åbnet mit hjerte for denne her fortælling, har jeg også fået en forståelse for, hvor komplekst det er at leve i et kontrollerende forhold.

Der er også ofte stor kærlighed og afhængighed mellem parterne, siger hun og pointerer:

- For mig har det været vigtigt at åbne nuancerne, og fortælle om hele mennesker, så det ikke ”bare” bliver en fortælling om en voldspsykopat og et offer.

Du er ikke alene

I ”Dansegarderoben” har kvinderne alle hver sit smertepunkt og hemmeligheder.

Der bliver sat spotlys på, hvor svært kvinderne har ved at dele deres hemmeligheder med hinanden, fordi de tror, det gør dem svage.

Marie Bach Hansen
Før rollen som Sussie fik Marie farvet sit hår helt mørkt, men nu er lokkerne atter lyse. – Jeg kan godt lide at forandre mig til en rolle, men jeg kan også bare rigtig godt lide at være lyshåret.
 Foto: Hanne Juul

Men der sker ting i den lukkede garderobe. Dansepigerne kommer tæt på hinanden og lærer at dele deres smerte.

Og budskabet om fællesskab har gjort indtryk på Marie.

- Den allervigtigste og stærkeste læring er, at vi ikke kan klare tingene alene. Vi kan ikke klare livet alene. Vi er nødt til at dele det med nogen.

Hvis jeg går igennem en hård periode med stress på arbejdet, fortæller jeg nok først mine veninder om det bagefter, når perioden er overstået.

Marie Bach Hansen og Stefan Pasborg
Privat danner Marie Bach Hansen par med musikeren Stefan Pasborg, 48. – I år håber jeg, at min kæreste og jeg får tid til at tage på en lang ferie sammen, siger Marie.
 Foto: Martin Høien

Jeg tænker: ”Jeg klarer det lige, og så kan jeg fortælle om det bagefter”.

Der kunne jeg nok godt blive bedre til at ringe til mine veninder, og ”læsse af” imens det sker, reflekterer Marie Bach Hansen.

Sponsoreret indhold