Kendte9. september 2022

PLATT-FORMs nye show: Mødtes i garderoben som børn

Mille Lehfeldt og Laus Høybye lavede allerede skæg og ballade sammen, da de var små. Nu gakker de ud i deres tredje show med vennen Jakob Fauerby
Laus Høybye, Mille Lehfeldt og Jakob Fauerby
– Der er noget helt særligt at arbejde sammen, når man har kendt hinanden i så mange år, siger Mille Lehfeldt, 42, som sammen med vennerne Laus Høybye, 43 og Jakob Fauerby, 45, danner satiretrioen PLATT-FORM.
 Foto: Mikael Rieck

Vi har altid grinet sammen, selv som børn, siger Mille Lehfeldt om sig selv og Laus Høybye, som i denne uge har premiere på deres tredje satireshow med trioen PLATT-FORM.

Skuespillerne Mille Lehfeldt og Laus Høybye mødte hinanden i 1990, da hendes mor, Kirsten Lehfeldt spillede sammen med tiårige Laus i forestillingen “En anden verden” på Privat Teatret.

– Laus spillede min mors søn, og så var jeg med i garderoben, hvor jeg mødte Laus.

Vi grinede og vi grinede, fortæller Mille Lehfeldt, da SE og HØR møder PLATT-FORM-skuespillerne i Glassalen i Tivoli.

Laus Høybye, Frits Helmuth og Kirsten Lehfeldt
I et udklip fra SE og HØR i 1990 kan man se 11-årige Laus Høybye på scenen med Kirsten Lehfeldt, 69, og Frits Helmuth. Det var her Laus første gang mødte Mille Lehfeldt.
 Foto: SE og HØR

Også Laus Høybye mindes den magi, der opstod mellem de to, da de var børn.

– Vi havde det skideskægt sammen. Vi lavede ansigter i spejlet, husker Laus.

I løbet af barndoms- og ungdomsårene lagde både Mille og Laus også stemmer til de samme tegnefilm som bl.a. “Tom & Jerry The Movie”.

Da Laus kom i gymnasiet mødte han så trioens “tredje hjul” Jakob Fauerby.

Laus Høybye, Mille Lehfeldt og Jakob Fauerby
– Vi går helt klart til grænsen og nogle gange over den. Og vi leger med, om vi er gået for langt. Det kan jo åbne op for både grin, debat og selvrefleksion, når man går over grænsen, fortæller Laus Høybye.
 Foto: Mikael Rieck

Flere år senere gik Mille og Jakob så på skuespillerskole sammen, og snart stod det klart, at de tre skægge skuespillere skulle lave en treenighed på scenebrædderne.

Blod, sved og tårer

Sariretrioen er nu klar med deres nye show “Er vi gået for langt?” – og de tre venner har virkelig lagt sig i selen for at give publikum et godt grin og noget at tænke over.

Showet byder på skæve karakterer, popsange og bidende satire, hvor intet er fredet.

– Vi trænger til at grine alle sammen – af hinanden og med hinanden – og vi bliver meget stolte, hvis enkelte af vores publikummer har sjattisset en lille bitte smule i underbuksen af grin, når tæppet går ned, siger de tre.

Laus Høybye
Hele Danmark kom på fornavn med Laus Høybye, da han i 90’erne spillede “Krumme”. Siden da har han opbygget et imponerende cv, og har senest brilleret med sin sangstemme i David Bowies musikforestilling “Lazarus” på Det Kgl. Teater. Det er Laus, der laver al musikken til PLATT-FORM.
 Foto: Mikael Rieck

Undervejs i arbejdet med showet er de tre venner og kolleger da også blevet uenige og har diskuteret meget omkring de numre, de skal optræde med.

– Vi kan også blive uenige. Det kan jeg love dig for. Det er blod, sved og tårer at lave sådan et show sammen, fortæller Laus.

Børnene er fans

Både Jakob, Mille og Laus har fået børn – hver for sig.

Og ligesom at Mille og Laus mødtes i en teatergarderobe mødes deres børn nu også bag kulisserne.

Mille Lehfeldt
Mille Lehfeldt, som blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2006 har for nylig optaget TV 2-serien “Dansegarderoben”, som handler om Cirkusrevyens dansere i 1970’erne. Serien kommer på tv i 2023.
 Foto: Mikael Rieck

Jakob har en datter, Mille har to sønner og Laus har en datter på snart otte år.

– Hun elsker at være med herinde til prøverne – hun kan alle vores sange udenad, men forstår dem jo ikke helt. Vores børn er store PLATT-FORM fans, smiler Laus.

PLATT-FORM spiller i Glassalen i Tivoli fra 8. september – 25. september.

Sponsoreret indhold